- Dette er dyrelivets største trussel

Konkluderer ny amerikansk studie.

VENN ELLER FIENDE? Ifølge en ny studie er katter den største trusselen mot dyrelivet i USA. Foto: AP Photo/Black and Orange Cat Foundation, Kristin Ramsdell/NTBScanpix
VENN ELLER FIENDE? Ifølge en ny studie er katter den største trusselen mot dyrelivet i USA. Foto: AP Photo/Black and Orange Cat Foundation, Kristin Ramsdell/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Katter dreper milliarder av dyr hvert år, og er derfor den største trusselen mot dyrelivet i USA, slår en ny studie fast, ifølge BBC.

De amerikanske myndighetene anslår at katter dreper mellom 1,4 og 3,7 milliarder fugler, og mellom 6,9 og 20,7 milliarder pattedyr hvert år.

- Hold dem inne Forskerne bak studien skriver i Nature Communications at katter som har rømt hjemmefra, eller som er oppvokst i naturen, er de som dreper flest.

Men de legger til at katter som er kjæledyr også spiller en viktig rolle i dette, og at katteeiere burde gjøre mer for at deres katt ikke dreper så mye.

- Vi håper at det store antallet døde dyr og fugler som denne studien avslører, overbeviser katteeiere om at de må holde kattene innendørs, og at politikerne våkner, sier Pete Marra ved Smithsonian Conservation Biology Institute (SCBI), som står bak studien, til BBC.

Forfatterne av studien konkluderer med at flere dyr og fugler dør mellom potene på katter i USA, enn i trafikkulykker, kollisjoner med bygninger eller av forgiftning.

- Bestandsnedgang Tidligere har amerikanske forskere kartlagt huskattens hemmelige liv, og konkluderte med det samme - at katten er en drapsmaskin.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer