- Dette er dyremishandling

Den nyeste reklamefilmen til NextGenTel har skapt sterke reaksjoner. Her henger en katt fra en takvifte etter én pote.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dyrebeskyttelsen Norge reagerer kraftig på den nyeste reklamefilmen til NextGenTel. Det gjør også flere av Dagbladets lesere og enkelte av kundene til NextGenTel.

- Virker støtende Reklamefilmen skal demonstrere hvor viktig det er å ha raskt bredbånd. Den viser blant annet en katt hengende fra en takvifte hvor den ene poten sitter fast i viften. Cirka 20 sekunder ut i reklamefilmen mjauer katten tilsynelatende i smerte.

- Svært mange av våre medlemmer har reagert på reklamefilmen. Vi forstår ikke hvordan en katt hengende fra en vifte kan demonstrere raskt bredbånd. Dette er dyremishandling og virker støtende, sier Ingunn Monstad, daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge til Dagbladet.

- Ble fysisk kvalm Organisasjonen har kontaktet NextGenTel og klaget på videoen.

- De fortalte oss at videoen skulle være morsom, men vi synes ikke at mishandling av dyr er morsomt, sier Monstad.

- Reklamefilmen er ekkel. Jeg blir fysisk kvalm. Noe sånt kan gi unge gutter ideer om hva de kan gjøre med naboens katter, sier Dagbladet leser, Daghild Hjelle fra Bærum.

HENGER FRA VIFTE: Slik viser NextGenTels nyeste reklamefilm hvordan en katt tilsynelatende henger fra en vifte etter én pote. Viften beveger seg med et rykk og katten svinges rundt. VIDEO: Next Gentel
HENGER FRA VIFTE: Slik viser NextGenTels nyeste reklamefilm hvordan en katt tilsynelatende henger fra en vifte etter én pote. Viften beveger seg med et rykk og katten svinges rundt. VIDEO: Next Gentel Vis mer

Hun er selv katteeier og oppfordrer folk til å boikotte NextGenTel etter dette reklamestuntet.

Next Gentel beklager Fredag i forrige uke gav NextGenTel skriftlig beskjed til Dyrebeskyttelsen Norge at de skal lage en redigert versjon av videoen innen denne uken hvor katten er klippet bort.

- Vi beklager at enkelte er blitt støtt av innholdet og av den grunn vil vi ta ut denne scenen av filmen, sier Morten Ågnes, direktør for marked og informasjon i Next Gentel til Dagbladet.

Kunder har reagert Han opplyser at flere kunder har reagert på reklamefilmen, blant annet via selskapets Facebook-side. Ågnes har også registrert at det er opprettet en Facebook-gruppe mot reklamefilmen.

- Vår intensjon var at dette skulle være morsomt. Men nå ser vi at en katt hengende fra en vifte ikke er morsomt, sier Ågnes til Dagbladet.

Ågnes har ikke registrert at kunder har forlatt dem på grunn av reklamefilmen, slik enkelte har truet med på NextGenTels Facebook-side. Derimot har NextGenTel fått mange nye kunder takket være filmen, opplyser Ågnes.

EKTE PUS: Her vises et nærbilde av katten i videoen. Ifølge NextGenTel er det kun dette bildet som er en ekte katt, mens katten fra viften ikke skal ha vært levende. FOTO: Next Gentel
EKTE PUS: Her vises et nærbilde av katten i videoen. Ifølge NextGenTel er det kun dette bildet som er en ekte katt, mens katten fra viften ikke skal ha vært levende. FOTO: Next Gentel Vis mer

Det vil fortsatt ta noen dager før katten i reklamefilmen er borte fra norske TV-skjermer, ifølge Ågnes. Årsaken er at det tar tid å få TV-stasjonene til å ta inn en ny versjon av filmen. Dersom reklamefilmen ikke fjernes denne uken, vil Dyrebeskyttelsen Norge klage NextGenTel inn til Forbrukerombudet, ifølge Monstad.

REAGERER: Daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Ingunn Monstad, reagerer kraftig på den siste reklamefilmen til NextGenTel. Hun mener den er støtende og smakløs. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge
REAGERER: Daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Ingunn Monstad, reagerer kraftig på den siste reklamefilmen til NextGenTel. Hun mener den er støtende og smakløs. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge Vis mer