- Dette er ei hjemmelekse for oss

Politidirektør Øystein Mæland og landets 27 politimestre aksepterer 22. juli-kommisjonens flengende kritikk.

HAR FULL TILLIT: Politidirektør Øystein Mæland får full tillit fra landets politimestre etter dagens hastemøte på Gardermoen. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET
HAR FULL TILLIT: Politidirektør Øystein Mæland får full tillit fra landets politimestre etter dagens hastemøte på Gardermoen. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Øystein Mæland har i dag sittet tre timer i hastemøte med landets 27 politimestre, for å diskutere den voldsomme kritikken mot politiet i forbindelse med 22. juli-kommisjonens rapport, som kom mandag. Flere har krevd enkeltpolitimestre og politidirektør Øystein Mælands avgang.

- Det har vært full oppslutning om rapporten, sier Mæland på pressekonferansen etter møtet.

- Dette er ei hjemmelekse for oss, sier politidirektøren, og viser til at hver enkelt politimester nå skal dra hjem og forbedre sitt distrikt.

Ledelse, holdninger og kultur - Det er svært viktig at arbeidet starter, og at vi er sammen om det. Det er behov for å arbeide med ledelse, holdninger og kultur, sier Mæland.

Han lover at bl.a. IKT-situasjonen, en av kommisjonens store ankepunkter, skal forbedres. I tillegg lover han oppstramming i terrorberedskapen.

- Vi skal jobbe tett med Politiets sikkerhetstjeneste for å forbedre denne, sier Mæland.

- Alle distrikter skal ha sin beredskapsplan på plass innen kort tid. Dette innebærer bl.a. sikring av sårbare objekter, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer