Dette er en agurksak

Nesten-øltyveri i Trøndelag og andre agurksaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det er agurktid, og det har vi tatt konsekvensen av. Dette er nemlig en rendyrket agurknyhet.

Nå kan man selvsagt innvende at Dagbladet allerede har skrevet noen agurksaker denne sommeren, men det er ikke bare vi som merkes av at det ikke skjer så mye.

Østlandets Blads nettutgave kan i dag fortelle at de prøvde å slå av en prat med en rumensk gatemusikant på lørdag, men at intervjuet ble vanskeliggjort av at 1) det var varmt og 2) journalisten og rumeneren ikke snakket samme språk.

«Det var så vartmt at vi måtte be ham flytte i skyggen for å få tatt et bilde - og for å få ham til å notere ned navnet sitt», skriver avisa.

Synste Møre - «lokalavisa for Vanylven og dei næraste bygdene», opplyser at de har tatt ferie og er «attende 14. august». Ferietid er det imidlertid ikke i Grimstad Adressetidende, der nettutgaven i dag har publisert sin første sak på fire dager. Den har fått tittelen: «Udramatisk brann ved trafostasjon» og handler om - nettopp - en udramatisk brann ved en trafostasjon.

- Brannen kom fort under kontroll, men det er litt uklart om trafostasjonen har startet brannen eller ikke. Så det er vel alt, sier vaktsjef Nils Erik Usterud ved Grimstad politistasjon til avisa.

Som hovedsak hos både Adressa og Verdalingen lå tidligere i dag saken om det som kunne blitt et stort øltyveri, men som ikke ble noe stort øltyveri likevel.

- Det eneste som er tatt bort fra området, er en halv liter øl pluss en kasse brus, forteller Verdal-lensmann Knut Olav Røstad til Adressa.no.

LITT AV ET TYVERI: Tyveriet av en halvliter øl og en kasse brus ble bredt omtalt hos både Adressa og Verdalingen i dag. FAKSIMILE: Adressa.no
LITT AV ET TYVERI: Tyveriet av en halvliter øl og en kasse brus ble bredt omtalt hos både Adressa og Verdalingen i dag. FAKSIMILE: Adressa.no Vis mer

Det som var hovedsaken hos en annen trøndelagsavis, Trønderbladet, en stund, handlet om et postkassestativ som «fikk gjennomgå» natt til søndag. Saken er illustrert med et bilde der to postkasser ligger på bakken foran stativet man må anta at de pleide å henge på.

Dyr får bred omtale i agurktider. Laagendalsposten skriver i dag om en undulat observert på en gård.

- Nå sitter den foran låven, men den var på trappa her i stad, forteller et øyenvitne til avisa.

Romerikes Blad skriver om en skilpadde som «plutselig dukket opp i Langvannet» 

En kvinne forteller at det hele var «litt spesielt», og at skilpadda først så livløs ut men ikke var det likevel. Men det kommer den til å bli utover høsten, spår en reptilekspert avisa har fått i tale.

Hardanger Folkeblad skriver om den «nervepirrande» finalen i morellsteinspytting, der bergenseren Per Erik Prestgård spytta 13,04 meter og «tok gullet hem». Han var i beinhard konkurranse med «fleire kjente NM-tryner», skriver folkebladet. Prestgård slapp for øvrig jubelen løs da seieren ble klar.

Tidligere Unge Høyre-leder Torbjørn Røe Isaksen sier for øvrig til Dagbladet.no i dag at han mener ungdomspolitikere bør utnytte agurktiden til å bli viet spalteplass.