- Dette er en annen type kald krig. Russland tester EUs svakheter

Stigende britisk frykt for Vladimir Putin planer.

HVA TENKER HAN? I en tale på «Royal United Services Institute» i London denne uka, sa den britiske NATO-generalen Adrian Bradshaw at Putin kan komme til å invadere og bli stående på NATO-territorium, og med det endre Europas grenser. Foto: REUTERS
HVA TENKER HAN? I en tale på «Royal United Services Institute» i London denne uka, sa den britiske NATO-generalen Adrian Bradshaw at Putin kan komme til å invadere og bli stående på NATO-territorium, og med det endre Europas grenser. Foto: REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske generalen Adrian Bradshaw er nestkommanderende i NATOs overkommando i Europa, sier at spenningene med Russland kan resultere i full konflikt, ifølge Daily Mail.

I dag møtes britiske og den amerikanske utenriksministeren blant annet for å diskutere nye straffetiltak mot Russland.

- Russland har oppført seg bråkjekt og kynisk de siste dagene. Vi vurderer nå nye sanksjoner, sa USAs utenriksminister John Kerry etter møtet med sin britiske kollega Philip Hammond, ifølge NTB.

Samtidig holdes det nå svært lite igjen i omtalen av russisk framferd i Ukraina, og hvilke planer den russiske presidenten Vladimir Putin egentlig går med.

I en tale på «Royal United Services Institute» i London denne uka, sa NATO-generalen Bradshaw at Putin kan komme til å invadere og bli stående på NATO-territorium, og med det endre Europas grenser.

- Trusselen fra Russland og risikoen det kan medføre for feilberegninger som igjen kan resultere i en strategisk konflikt, representerer en eksistensiell trussel mot hele vår tilværelse, sa Bradshaw.

Michael Graydon, tidligere øverkommanderende for det britiske flyvåpenet, sier ifølge Daily Mail at det er «ingen tvil» om at Europa og Kreml vil støte mot hverandre i en konflikt, og sier at spenningene nå er lignende de på 1980-tallet, da russerne stadig gjennomføret flygninger mot britisk luftrom for å teste responstid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer