- Dette er en drapsmaskin

Politioverbetjent Finn Abrahamsen viser fram knivtypen som ble brukt i trikkedrapet. Nå vil han ha den vekk fra butikkene. Den siktede somalieren er for syk til å bli avhørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Rambo First Blood heter kniven som ble brukt til å drepe en, og skade fem andre på 17-trikken i Oslo tirsdag ettermiddag.

- Dette er en drapsmaskin. Og den selges helt lovlig over disk i butikker. Det er skremmende at vi har et slikt system her i landet som tillater kjøp av slike våpen. Mitt budskap er at noen må gripe fatt i dette. Vi må få en debatt, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt.

Kjøpte før han drepte

Under en pressekonferanse i ettermiddag viste han fram kniven, som er eksakt samme type som den 40-år gamle norsk-somalieren brukte da han gikk amok inne i trikken ved Bislet tirsdag ettermiddag.

Abrahamsen opplyste at gjerningsmannen kjøpte kniven knappe 20 minutter før han drepte med den. Ekspeditøren i butikken tipset politiet senere samme kveld.

- I desember hadde vi et tilsvarende drap i Prinsensgate, hvor gjerningsmannen kjøpte seg en kniv like før han drepte. Er det slik at vi vil ha et system som tillater dette? En pistol kan man skyte med til magasinet er tomt. Med denne kniven kan en stikke til en ikke har krefter igjen i armen, sier Abrahamsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer