- Dette er en dyresykdom

Landbruks-ministeren vil roe ned befolkningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Har du tips om døde fugler? Send oss en mail.

(Dagbladet.no): Den oppgraderte beredskapsplanen for pandemisk influensa ble lagt frem i dag på en pressekonferanse på Einar Gerhardsens plass i Oslo.

Landbruks- og matminister, Terje Riis-Johansen, understreket at pressekonferansen var planlagt for over to uker siden, og at det på ingen måte var fordi faren for fugleinfluensa var større.

Situasjonen nærmere

I går ble døde svaner funnet på en tysk halvøy i Østersjøen, og det ble slått full alarm.

- Det er viktig å få frem at dette er en dyresykdom, og ikke en menneskesykdom. Det er foreløpig liten risiko for at vi står overfor et virus som kommer til å ramme mennesker her i Norge, sa Riis-Johansen i dag.

- Situasjonen kommer nærmere Norge, og både Sverige og Danmark har bedt gårdbrukerne holde fjerfe innendørs. Dette vil foreløpig ikke skje i Norge.

Gårdbrukere i Norge, spesielt i Rogaland og i østlandsområdet, har den siste tiden fryktet at viruset kommer til Norge. Det fryktes å bli en økonomisk krise for gårdbrukerne.

- Hvis staten pålegger gårdbrukerne å tvangsslakte sine fjærfe, så er det gode ordninger om erstatning. Det vil helt klart bli en følelsesmessig belastning om dette skjer, men de får kompensasjon, sier Riis-Johansen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer