FORNØYD - Hele tilværelsen min forandret seg. Plutselig kunne jeg gå steder alene, takket være Kelly, sier Mona      Foto: New York Post
FORNØYD - Hele tilværelsen min forandret seg. Plutselig kunne jeg gå steder alene, takket være Kelly, sier Mona Foto: New York PostVis mer

Dette er en fører...ponni

Blinde Mona kan ikke ha førerhund på grunn av sin muslimske tro, hun fant løsningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Mange muslimer har et anstrengt forhold til hunder. Blant annet sies det at engler ikke vil komme inn i et hus der det er hunder.

Det samme gjelder Mona fra Chicago, som er blind. På grunn av sin muslimske tro kan hun ikke ha en førerhund, men for to år siden skaffet hun seg i stedet en fører...ponny.

- Hele tilværelsen min forandret seg. Plutselig kunne jeg gå steder alene, takket være Kelly, sier Mona til New York Post.

Kelly er en ponni, en liten hestetype som ikke blir mer enn 1,5 meter høy. Det gjør at Kelly kan bli med overalt - til og med på bussen.

- Det hender folk blir irritert siden jeg tar med meg en ponni over alt, men hun er et servicedyr og ingen kan nekte meg å ta henne med, sier Mona.

Førerponnier kan stå i tjenesten i opp til 30 år, dobbelt så lenge som førerhunder. Ulempen er at de er dyrere i drift, men det er et mindre problem for Mona som nå endelig kan bevege seg fritt.

Se video av Mona og Kelly her.