- Dette er en gledens dag

Siv Jensen er lettet over å få sin nestleder tilbake.

TILBAKE I MANESJEN: Nestleder i Frp, Per Arne Olsen, går tilbake som nestleder i Frp med umiddelbar virkning etter henleggelsen av korrupsjonssaken mot ham. Det er Siv Jensen svært fornøyd med. Foto: Lise Åserud / Scanpix
TILBAKE I MANESJEN: Nestleder i Frp, Per Arne Olsen, går tilbake som nestleder i Frp med umiddelbar virkning etter henleggelsen av korrupsjonssaken mot ham. Det er Siv Jensen svært fornøyd med. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frp-leder Siv Jensen er svært glad for å få sin nestleder tilbake, etter at politiet henla saken mot  Per Arne Olsen og tidligere ordfører i Tønsberg, Bent Moldvær, i dag.

- Det er en gledens dag for partiet å få tilbake sin nestleder. Det er gledelig at etterforskingen har konkludert med det samme Olsen hele tiden har sagt, at han ikke har gjort noe galt. Dette er en renvasking fra alle de påstandene som har vært rettet mot ham, sier Siv Jensen i en epost til Dagbladet.

Per Arne Olsen er svært lettet i dag.

- Dette er bedre fredag enn fredager flest, sier Per Arne Olsen til Dagbladet.

Politiet skriver i en pressemelding at de har henlagt sakene mot de to politikerne som intet straffbart forhold etter påstander om mulig korrupsjon i forbindelse med to leilighetskjøp i Tønsberg.

- Tøff tid Olsen selv forteller til Dagbladet at det har vært tøffe tider.
- Selv om det har vært veldig tøft så har det vært greit å ha god samvittighet og noe klarer frifinnelse enn dette kan man lete lenge etter, sier Olsen.

- Dette var vel være eller ikke være for politikeren Olsen?

- Jeg har aldri tenkt tanken på å være eller ikke være. Jeg har hele tiden vært sikker på at dette ble konklusjonen, sier Olsen. Han sier perioden har vært tøff for han og familien.

- Det er ikke bare jeg som er glad i dag, sier Olsen.

Kjøpte direkte fra utbygger Bakgrunnen for etterforskningen var at de to sentrale politikerne begge fikk kjøpe leiligheter direkte fra utbyggeren av boligprosjektet på Jarlsø utenfor Tønsberg. Dette prosjektet ble utvidet med 130 flere leiligheter enn det som var vedtatt i reguleringsplanen, samtidig som Olsen var ordfører og Moldvær satt som leder i bygningsrådet.

Utbyggingsprosjektet var så populært at 53 leiligheter var solgt før annonseringen startet. Et halvt år etter byggestart var 110 av 116 leiligheter solgt, samtidig som Olsen og Moldvær altså hadde sikret seg en avtale direkte med utbyggeren.

Ifølge Tønsbergs Blad skal Olsen også ha fått en garasjeplass til en verdi av 220 000 kroner vederlagsfritt av utbyggeren.

BRA FREDAG: - Dette er bedre fredag enn fredager flest, sier 2. nestleder i Frp, Per Arne Olsen, til Dagbladet. 

Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
BRA FREDAG: - Dette er bedre fredag enn fredager flest, sier 2. nestleder i Frp, Per Arne Olsen, til Dagbladet. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer