- Dette er en kjole, ikke undertøy

Inger Lise Hansen (KrF) synes VG har oppført seg uredelig.

-UREDELIG:  Nestleder i Kristelig Folkeparti, Inger Lise Hansen, talte i dag under landsstyremøte i KrF. Journalistene var imidlertid mest opptatt av å høre om bildene av Hansen i lårkort.   (Foto fra årsmøtet i Oslo KrF, 3. mars.) 
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
-UREDELIG: Nestleder i Kristelig Folkeparti, Inger Lise Hansen, talte i dag under landsstyremøte i KrF. Journalistene var imidlertid mest opptatt av å høre om bildene av Hansen i lårkort. (Foto fra årsmøtet i Oslo KrF, 3. mars.) Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): - Bildene i seg selv er ikke problemet. Det er den sammenhengen de settes i og at VG skriver at jeg har stilt opp i undertøy, som jeg reagerer på. Dette er en kjole, det er ikke undertøy, sier Inger Lise Hansen til Dagbladet.

Hun er i dag avbildet i lårkort på forsiden av VG i under tittelen «Vil være sexy for å provosere», med stikktittelen «KrF-topp poserer i undertøy.»

Bildene som VG publiserer er tatt til en reportasje i det kommende nummeret av motebladet Det Nye.   

- Jeg har stilt opp på bilder som jeg var komfortabel med i en setting. Det er forskjell på å stille opp på denne typen bilder til en reportasje når man snakker om klær i et moteblad, og på at de brukes i en avis hvor jeg vanligvis snakker om politikk. VG har sin egen agenda, og det synes jeg er uredelig, sier Hansen.

- Ikke undertøyI reportasjen i Det Nye står det at kjolen hun har på seg er en undertøyskjole fra Lindex. Hansen mener likevel det blir feil å kalle det undertøy.

- Da bildene ble tatt ble jeg presentert at det var en kjole. Dette handler jo om hvordan plaggene ser ut. Det er forskjell på å ha på seg en kjole og på å stille i BH og truser, mener hun.

Angrer du på bildene?

- Jeg angrer ikke på bildene, men jeg angrer på at jeg ikke stilte noen restriksjoner på videresalg overfor Det Nye. Jeg tenkte ikke at bilder som jeg tok til et blad kunne ende opp på forsiden av en avis i en helt annen setting. Det hadde jeg ikke sagt ja til. Jeg er ikke så god på dette med rettigheter. Da VG ringte i går og sa at de hadde bildene så visste jeg ikke at jeg kunne nekte dem å bruke de. I ettertid så har jeg fått høre at jeg kanskje kunne ha gjort det, sier hun.

Hun forteller at reaksjonene fra partikolleger og andre har vært stort sett gode.

- Jeg har fått høre fra mange at de synes bildene er kule, og at ingen har kontroll på hvordan overskriftene blir. De eneste mer negative tilbakemeldingene jeg har fått har vært fra noen jeg ikke kjenner. I grunn synes jeg at saken er et tegn på at VG ikke lever i 2010. Den gjenspeiler kanskje også litt fordommene mot KrF, om at KrF-ere ikke kan ha en kort kjole, sier Inger Lise Hansen, som ikke kommer til å forfølge saken videre.

- Egentlig så tar jeg dette med ro. Jeg har gitt beskjed til den journalisten som skrev artikkelen i Det Nye om at jeg ikke likte dette, men kommer ikke til å gjøre noe mer med det, sier hun.

UNDERTØY?: Inger Lise Hansen synes det er feil å skrive at hun poserer i undertøy. Foto: Faksimile av dagens VG
UNDERTØY?: Inger Lise Hansen synes det er feil å skrive at hun poserer i undertøy. Foto: Faksimile av dagens VG Vis mer

Ikke dårlig behandletSjefredaktør i VG Bernt Olufsen sier til NTB at Hansen ikke har noen grunn til å føle seg dårlig behandlet.

- Bildene taler for seg og hun måtte forvente at de ville vekke oppsikt. Som en erfaren politiker burde hun også skjønne at de vil føre til debatt i eget parti, sier Olufsen.

Han trekker også fram at Hansen med sine utspill den siste tiden har skapt debatt og provosert deler av partiet.

- Det er på denne bakgrunnen vi har valgt å slå saken stort opp. Hansen burde vært klar over at måten hun valgte å stå fram på offisielt, ville være gjenstand for debatt, sier Olufsen.

Alle Inger Lise Hansens kollegger er ikke like imponert over bildene.

- Rollen som  glamourmodell er veldig vanskelig å forene med politikerrollen, sier partiveteran og tidligere stortingsrepresentant Anita Apelthun Sæle til Dagbladet.

ORGINALEN:   Bildene av KrF-nestleder Inger Lise Hansen ble opprinnelig tatt til dette portrettert i Det Nye. Foto: Fakimile av «Det Nye» 26. mars
ORGINALEN: Bildene av KrF-nestleder Inger Lise Hansen ble opprinnelig tatt til dette portrettert i Det Nye. Foto: Fakimile av «Det Nye» 26. mars Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer