Bellona om Ap's vedtak:

- Dette er en liten revolusjon

Her skal Norge fortelle hele verden at det finnes en grense for oljepolitikken, sier Bellona-leder om Ap's konsekvensutrednings-nei.

LOFOTEN: Lofoten er symbolet på et rent, friskt og produktivt økosystem i fantastisk vakre omgivelser, ifølge Belllonasjefen. - Her skal Norge fortelle hele verden at det finnes en grense for oljepolitikken, sier han. Bildet viser utsikt fra fjellet Reinebringen ved Reine i Lofoten. Foto: Hans A Vedlog/Dagbladet
LOFOTEN: Lofoten er symbolet på et rent, friskt og produktivt økosystem i fantastisk vakre omgivelser, ifølge Belllonasjefen. - Her skal Norge fortelle hele verden at det finnes en grense for oljepolitikken, sier han. Bildet viser utsikt fra fjellet Reinebringen ved Reine i Lofoten. Foto: Hans A Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at det har vært jobbet intenst i redaksjonskomiteen fra landsmøtets start for å finne en oljeløsning, kom Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre selv ut med nyheten i dag:

Oljekompromisset fra 2017 ryker, og Arbeiderpartiet sier nei til å konsekvensutrede Lofoten, Vesterålen og Senja.

Daglig leder i Bellona, Frederic Hauge, skriver i en pressemelding at Bellona opplever dette som en seier - og at den smaker godt.

Å beskytte sårbare og produktive havområder for oljevirksomhet har vært Bellonas kampsak i 30 år, skriver Hauge.

- Etter at Bellona har kjempet i 30 år mot oljeutvinning i Lofoten, Vesterålen og Senja, har Ap-landsmøtet fattet sitt vedtak mot konsekvensutredning. Det er en liten revolusjon, hvor vi gleder oss over gjennomslaget til AUF og fylkeslagene, fortsetter han.

- Grønnere framtid

Hauge mener vedtaket er en anerkjennelse til havforskere i alle disipliner, «som har advart mot oljeaktivitet i områder som er så viktig for økosystemet og for norsk fiskeri».

- Dagens vedtak bidrar også til å flytte tyngdepunktet i norsk politikk. Nå er det klargjort at det ikke er flertall i Stortinget for å åpne Lofoten, Vesterålen og Senja for oljevirksomhet. Dette er også en viktig avklaring for hele regionen, som har levert arbeidsplasser, mat og skatteinntekter til den norske stat i uminnelige tider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer