«Dette er en ny begynnelse for oss alle.»

Med tårer i øyekroken og søstrene ved sin side, fikk fyrst Albert den endelige velsignelsen som overhode i miniputtstaten Monaco.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er veldig rørende. Jeg tenkte framfor alt på broren min og alt dette betyr for ham, for vårt land. Dette er en ny begynnelsen for oss alle, sa prinsesse Stéphanie til fjernsynsstasjonen TF1 etter seremonien.


Klokkene ringte over hele den lille middelshavsstaten, og hundrevis av monegaskerne hadde samlet seg foran storskjem for å få med seg all pomp og prakt rundt innsettelsen av den nye fyrsten.

Fyrstens nieser og nevøer stjal mye av oppmerksomheten, ikke minst prinsesse Carolines eldste barn Andrea og Charlotte. Fyrst Albert har ingen tronarving, selv om han bekreftet at han er far til en to år gammel gutt rett etter at faren, fyrst Rainier, døde i vår.

Verken sønnen eller moren hans var invitert til seremonien. Det er derfor prinsesse Carolines barn som følger i arverekken slik situasjonen er nå. Men fyrst Albert har fortsatt ønske om å gifte seg, «når tidspunktet er riktig».

- Jeg har aldri sagt at jeg ikke ville gifte meg, men jeg har det ikke travelt», sier Albert til den franske radiokanalen Europe 1.

I går kveld ble innsettelsen feiret med gallamiddag.

 TAR IMOT HYLLESTEN:  Fyrst Albert tar imot hyllesten fra monegaskerne etter at han formelt ble tatt i ed som nytt statsoverhode i miniputtstaten. Foto: Reuters/Eric Gaillard/Scanpix
TAR IMOT HYLLESTEN: Fyrst Albert tar imot hyllesten fra monegaskerne etter at han formelt ble tatt i ed som nytt statsoverhode i miniputtstaten. Foto: Reuters/Eric Gaillard/Scanpix Vis mer
SØSTRENE: Prinsesse Caroline og søsteren Stéphanie.
YNGST: Prinsesse Caroline og datteren Alexandra, som hun har med prins Ernst August av Hannover.
HYLLER ONKEL: Prinsesse Carolines Andrea (t.v.), Charlotte og Pierre Casiraghi ber i katedralen.
FEIENDE FLOTT: Kronprinsesse Victoria representerte Sverige i Monaco.
TRE BLAD GRIMALDI: Fyrst Albert flankert av nevøene Andrea (t.v.) og Pierre Casiraghi.
PRIKK LIKE: Likheten mellom prinsesse Caroline og datteren Charlotte er slående. I bakgrunnen broren Pierre.