«Dette er en personalsak i LO»

Jens Stoltenberg benekter fortsatt at Valla-saken splitter høyre- og venstresiden i Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SØRMARKA (Dagbladet.no): Etter en lang dag med sentralstyremøte og diskusjoner rundt Gerd-Liv Vallas omstridte posisjon i Arbeiderpartiet er statsminister Jens Stoltenberg sikker på at striden rundt Valla ikke avspeiler en strid mellom høyre- og venstresiden i partiet. Samtidig rekker han ut en hånd til LO-lederen.

- Viser omsorg for Valla

Flere kommentatorer har de siste ukene pekt på gamle allianser innad i arbeider- bevegelsen og hvordan to fløyer har oppstått rundt konflikten mellom Gard-Liv Valla og Ingunn Yssen. 

Den tradisjonelle venstresiden i partiet har gått ut for å forsvare Valla. Samtidig har leder av Fellesforbundet, LOs største forbund med røtter i privat og konkurranse-utsatt sektor, Kjell Bjørndalen, bedt om gransking.

- Dette er en personalsak i LO. Det har ingen ting med en høyre- og en venstreside i Arbeiderpartiet å gjøre, sier Stoltenberg til DagbladetTV.

Vennskapet til Valla

Valla ble varmt mottatt av mange på dagens Ap-samling - avholdt på LOs konferansesenter i Sørmarka utenfor Oslo. Stoltenberg uttrykker sin støtte til Valla i en vanskelig situasjon.

- Jeg tror vi alle viser omsorg eller forstår hvilket personlig press Gerd-Liv Valla har vært oppe i med den enorme mediaoppmerksomheten, sier han.

- Jeg er opptatt av å ta vare på et vennskap til Gerd-Liv Valla på en ordentlig og skikkelig måte. Samtidig er jeg opptatt av å skjøtte min jobb som partileder og statsminister og det mener jeg å ha gjort i dag, sier Stoltenberg.

Stoltenberg, som er fast turkamerat med LO-lederen, trekker frem behovet for å takle situasjonen profesjonelt, til tross for nære bånd.