Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er en politiprovokasjon

Advokat Christine Hamborgstrøm mener politiet har provosert fram enn kriminell handling. - Hvis politiet kjente til planene på forhånd, hadde de plikt til å forhindre en straffbar handling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sammen med advokat Fridtjof Feydt er Christine Hamborgstrøm oppnevnt som forsvarer for den 26 år gamle mannen politiet mener er hjernen bak bankboks-kuppet på Bryn.

- Vår klient sitter varetektsfengslet på brev- og besøksforbud, derfor er jeg forhindret fra å kommentere saken, sier Hamborgstrøm.

Likevel understreker den kjente advokaten at politietet plikter å forhindre straffbare handlinger.

- Jeg verken vil eller kan bekrefte eller avkrefte Dagbladets opplysninger, sier Hamborgstrøm.

- Men jeg har rimelig grunn til å anta at det foreligger en politiprovokasjon. Dersom Dagbladets opplysninger er korrekte, støtter det mine anførsler om en politiprovokasjon, sier advokat Christine Hamborgstrøm.

Dagbladet er også kjent med at politiet kjenner identiteten til flere sentrale personer i den såkalte Tveita-gjengen, som skal ha vært med på bankboks-kuppet.

Hele Norges coronakart