- Dette er en prestasjon jeg er stolt av

Men Forsvaret vil ikke si hva de norske kampflyene har gjort i Libya.

PÅ VEI:  De norske F-16-flyene tok av fra basen på Kreta klokka 12.15 norsk tid i dag. De har nå returnert til basen, og kampoppdraget er avsluttet. Foto: Lars Magne Hovtun, Forsvaret.
PÅ VEI: De norske F-16-flyene tok av fra basen på Kreta klokka 12.15 norsk tid i dag. De har nå returnert til basen, og kampoppdraget er avsluttet. Foto: Lars Magne Hovtun, Forsvaret.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOUDA BAY (Dagbladet): De to norske F-16-flyene returnerte til Souda Bay-basen like etter klokke 17 norsk tid (18 lokal tid). De tok av fra basen klokka 12.15 norsk tid, på vei til Libya, som ligger om lag 40 mil fra basen.

Oberstløytnant Bård Reidar Solheim møtte pressen i etterkant av oppdraget. Han var svært sparsommelig med informasjon om hva de norske styrkene hadde gjort. Han kunne heller ikke opplyse om hvem som var med på oppdraget, eller hvor flyene hadde vært.

- Jeg kan si at vi har gjennomført et flytokt i operasjonen som pågår, og at vi har vært i et skarpt oppdrag. Noe mer kan jeg ikke si, sier Solheim.

- Bragd Oppdraget betegnes likevel som en suksess.

- De gjorde en god jobb i henhold til oppdraget, og det at de ikke har droppet våpen, betyr muligens at oppdraget er en suksess. De følger oppdraget slik det er, sier Solheim.

Han er full av lovord om den norske styrkens innsats.

- Det var en utrolig bragd av de jentene og guttene som er her. Det å greie å være klar på så kort tid, det er en prestasjon som jeg er stolt av, sier Solheim.

Fortsetter operasjonene De norske kampflyene skal både kunne utføre luft til luft-operasjoner, luft til bakke-operasjoner og såkalte informasjonsinnhentingsoperasjoner. Solheim vil imidlertid ikke opplyse om hvilken type operasjon som har blitt gjennomført.

Han kan heller ikke opplyse om eventuelle framtidige oppdrag.

- Vi kommer nå til å fortsette operasjonene slik det er nødvendig, og det er vi satt opp til å gjøre, sier Solheim til Dagbladet i etterkant av pressebriefen.