REFSET KOMMUNETOPPENE: Aud Harriet Kolberg ønsker å få avklart om hun fortsatt har kommunestyrets tillit. Her sammen med Martin Kolberg på gallamiddag på Slottet i fjor.
Foto: Erlend Aas / Scanpix POOL
REFSET KOMMUNETOPPENE: Aud Harriet Kolberg ønsker å få avklart om hun fortsatt har kommunestyrets tillit. Her sammen med Martin Kolberg på gallamiddag på Slottet i fjor. Foto: Erlend Aas / Scanpix POOLVis mer

- Dette er en sak som angår mer meg enn min mann Martin Kolberg

Aud Harriet Kolberg refset kommunetoppene i Lier fra talerstolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Aud Harriet Kolberg, Martin Kolbergs kone, gikk i dag hardt ut mot både ordføreren og kommunenes administrative ledelse, skriver Lierposten.

Bakgrunnen er at både rådmannen og kommuneadvokaten i Lier følte seg presset av Martin Kolberg da hans stedatter ble anmeldt for bedrageri av Lier kommune.

Aud Harriet Kolberg mener saken handler mer om henne enn hennes mann, og ønsker nå å avklare om hun fortsatt har kommunestyrets tillit.

- Etter alt det jeg har måttet gjennomgå i media, vil jeg avklare om jeg har kommunestyrets tillit til fortsatt å sitte i kommunestyret. Bakgrunnen for dette forstår alle i denne sal. Gjennom oppslag i pressen har representanter for vår organisasjon fortalt om konkrete forhold i BPA-ordningen for mitt barnebarn. Særlig følsomt har det vært at anmeldelsen omtales helt åpent. Rådmann, kommuneadvokat, kommunalsjef har uttalt seg på forskjellig måte, uten at ordføreren har grepet inn, sa hun fra talerstolen, ifølge Lierposten.

Beskyldninger Kolberg understreker at hun ikke tar standpunkt til politiets arbeid i saken, men at hun har vært aktivt med i arbeidet med ordningen.

- Dette er en sak som angår mer meg enn min mann Martin Kolberg, der medlemmer i min familie beskyldes for uryddig virksomhet og ulovligheter. Jeg tar ikke standpunkt til politiets arbeid, men som mor og bestemor har jeg vært aktivt med i arbeidet med ordningen. På dette grunnlag ber jeg om kommunestyret har tillit til mitt arbeid, sier Kolberg.

Lier Arbeiderparti diskuterte lørdag den videre håndteringen av Martin Kolberg-saken. Det hele skal ha bakgrunn i en telefonsamtale mellom Ap-nestoren og rådmann Hans-Petter Christensen.

- Jeg hadde ikke ventet dette spørsmålet, men tror samtidig det er viktig med en oppklaring. Det ble sagt i innlegget at Lier kommune har gått ut med taushetsbelagte opplysninger om hennes  familie. Det er ikke riktig. Vi har kun kommentert offentlige opplysninger som er tilgjengelig også for media, sa Christensen som svar til Kolberg.

- Presset ikke Martin Kolberg selv bekreftet i en pressemelding at han tok kontakt med rådmannen om anmeldelsen, men hevder han ikke presset ham til noe som helst.

- Jeg bekrefter at jeg da tok kontakt med rådmannen i Lier for å spørre om bakgrunnen for anmeldelsen. Det samme gjorde jeg med Kommuneadvokaten. Begge samtalene hadde bare en hensikt, å fastslå bakgrunnen for anmeldelsen. Jeg ga uttrykk for mitt syn, men presset ikke på noen måte, eller ba om at anmeldelsen ble trukket. Jeg var selvsagt engasjert, sakens alvor tatt i betraktning, sier Martin Kolberg i pressemeldingen.

Ap-nestoren forteller at det har vært uenigheter mellom familien og kommunen.

- Det er i de senere år etablert gode ordninger rundt mitt barnebarn. Men ofte etter mange og lange ankeprosesser. Som veldig mange andre med hjelpetrengende barn og barnebarn har også vi opplevd å måtte kjempe for å få innfridd våre lovmessige rettigheter. Lier kommune har i mange sammenhenger bidratt positivt, men det har også vært uenigheter.

ANKLAGES FOR PRESS: Både rådmannen og kommuneadvokaten i lier kommune følte seg presset av Martin kolberg da hans stedatter ble anmeldt for bedrageri av Lier kommune. Foto: Jacques Hvistendahl
ANKLAGES FOR PRESS: Både rådmannen og kommuneadvokaten i lier kommune følte seg presset av Martin kolberg da hans stedatter ble anmeldt for bedrageri av Lier kommune. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer