- Dette er en skandale

Høyre krever at regjeringen forklarer konge-nei. - Det er vanskelig å finne ord, sier Ine Marie Eriksen Søreide.

UTDELERNE: Oberst Eirik Johan Kristoffersen fikk søndag Krigskorset med sverd av forsvarssjef Harald Sunde og statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Erlend Aas / Scanpix
UTDELERNE: Oberst Eirik Johan Kristoffersen fikk søndag Krigskorset med sverd av forsvarssjef Harald Sunde og statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kan Dagbladet avsløre at kong Harald er lei seg etter at han ikke fikk være med da Krigskorset med sverd ble delt ut til spesialsoldatene Trond André Bolle, Eirik Johan Kristoffersen og Jørg Lian.

Flere kilder bekrefter også at den militære ledelsen av Forsvaret skal ha reagert med vantro da de fikk beskjed fra Forsvarsdepartementet om at kongen ikke fikk være til stede.

- Hvis dette her stemmer så er det veldig oppsiktsvekkende og veldig uheldig, sier leder for Stortingets Utenriks- og Forsvarskomité, Ine Marie Eriksen Søreide.

Sjokkert Høyrepolitikeren er sjokkert over Dagbladets avsløring.

- Det er vanskelig å finne ord. Jeg kan ikke tenke meg at noe lignende har skjedd noen gang. Hvis det Dagbladt skriver er riktig, så er dette en skandale, sier Søreide. Hun vil ikke spekulere i årsaken til regjeringens «nei».

- OPPSIKTSVEKKENDE: - Hvis dette her stemmer så er det veldig oppsiktsvekkende og veldig uheldig, sier leder for Stortingets Utenriks- og Forsvarskomité, Ine Marie Eriksen Søreide.

Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET
- OPPSIKTSVEKKENDE: - Hvis dette her stemmer så er det veldig oppsiktsvekkende og veldig uheldig, sier leder for Stortingets Utenriks- og Forsvarskomité, Ine Marie Eriksen Søreide. Foto: HÅKON EIKESDAL/DAGBLADET Vis mer

- Nå må regjeringen forklare hva som har skjedd her. Det bør være lett og kunne avvise historien hvis den ikke stemmer, sier Søreide. 

KREVER SVAR: - Nå må regjeringen forklare hva som har skjedd her. Det bør være lett og kunne avvise historien hvis den ikke stemmer, sier Ine Marie Eriksen Søreide (H).
Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
KREVER SVAR: - Nå må regjeringen forklare hva som har skjedd her. Det bør være lett og kunne avvise historien hvis den ikke stemmer, sier Ine Marie Eriksen Søreide (H). Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer