- Dette er en skandale

I ettermiddag mottok opprørte Munch-forsvarerne enda flere politidokumenter

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Dere har mer. Jeg er helt sikker på at dette ikke er alt, sa en opprørt Morten Furuholmen, forsvarer for en av de Munch-tiltalte, til aktor Terje Nybøen.

Rett etter retten var hevet for dagen, delte aktor ut en 3-4 cm tykk bunke med nye dokumenter til forsvarerne til de seks tiltalte i Munch-rettssaken.

Dette kommer etter at forsvarerne tidligere i dag krevde en garanti fra aktor om at alle dokumentene nå var uttdelt.

Hisset seg opp

De nye dokumentene skapte en opphisset stemning i salen. Furholmen betegner det som en grov forsømmelse og han mener påtalemyndighetene «redigerer dokumenter spekulativt».

- Dette er en skandale og taktikkeri fra påtalemyndghetenes side. Med et raskt overblikk ser jeg at dette er rapporter som åpner for helt andre tolkninger enn det påtalemyndighetene har lagt til grunn, sier Furuholmen.

Rapportene strekker seg fra august 2004 til juni 2005.

Krever garanti

Furuholmen mener han egentlig kan kreve saken midlertidig utsatt på grunn av dette.

- Og i dag vil jeg skrive et brev til politiet der jeg ber de klargjøre om det er flere dokumenter som vi har krav på.

Tidligere i dag kom han med et likende krav i retten:

- Jeg sitter med urolig følelse av at her er det et betydelig dokumentomfang som holdes tilbake, sa han og krevde at aktor kom med en garanti om at ikke noe holdes tilbake, sa han da. Han fikk støtte av forsvarerene Sverre Næss og Johan Sjong Larsen.

- Vi må gå en ny runde på den etterforskningen politiet har gjort. Det kan være avgjørende for den enkelte persons straffskyld, sa Sjong Larsen. Han ble også opprørt over at mistanken om at politiet holdt tilbake dokumenter ble bekreftet:

- Bedre sent enn aldri, men dette skulle vi hatt mye tidligere. Om vi nå har fått alt, tør jeg ikke si før jeg har fått lest gjennom dette, sier forsvarer Per Johan Sjong.

I forrige uke ble Munch-rettsaken utsatt i to dager fordi forsvarerne manglet utskrifter av 10.000 telefonsamtaler som politet hadde tatt opp av de tiltalte.

De to maleriene «Madonna» og «Skrik» ble stjålet fra Munch-museet i Oslo, 22. august 2004.

OPPRØRTE: Forsvarer Per Johan SJong Larsen og Morten Furholmen er rystet over at de fikk utdelt enda flere politidokumenter i dag
STJÅLET:</B> SKRIK
STJÅLET:</B> MADONNA