- Dette er en stygg sak

Politiet la nyoperert mann i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det ligger an til politivoldsanmeldelse etter at høyesterettsadvokat Tor Erling Staff nå har fattet interesse for en omstridt pågripelse i Sandefjord; politiet i Vestfolds-byen feiltolket en vennskapelig omfavnelse som slåsskamp og la «angriperen» - som nylig var skulderoperert - i bakken, på tross av protester fra «voldsofferet».

Skjult kamera I videoen som 22-åringens venn Bent Sondre Nielsen (24) filmet med skjult mobilkamera, høres fryktelige skrik fra den pågrepne, samt innstendige oppfordringer om å la være å ta hendene hans bak på ryggen, fra både ham kameratene.

På tross av oppfordringene fortsetter politimannen å vri mannens armer bak på ryggen, samtidig som han ligger på den vonde skuldra, som han nylig hadde operert for en langvarig skade.

Mannens fysioterapeut kunne etterpå påvise at skuldra var blitt verre etter episoden.

Seinere ble 22-åringen ilagt 8000 kroner i bot for «overfallet», et krav som seinere ble frafalt da «angriper» og «offer» kunne bevise at de er venner og ikke tilfeldige kamphaner.

Epsisoden fant sted i sommer, og de to vennene slo fra seg tanken på anmeldelse. I kjølvannet av vektersaken i Oslo går de imidlertid ut med sin historie nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer