- Dette er en test for det norske samfunnet

Sier Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle før dagens Muhammed-demonstrasjon.

MØTE: Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle møtte sjefimamen i Norge Mehbob ur-Rehman i forbindelse med Dagbladets publisering av Muhammed-karikaturer tidligere denne uka.
Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
MØTE: Dagbladets konstituerte sjefredaktør Lars Helle møtte sjefimamen i Norge Mehbob ur-Rehman i forbindelse med Dagbladets publisering av Muhammed-karikaturer tidligere denne uka. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Oslo-politiet forbereder seg på at det kan bli bråk i ettermiddag, i forbindelse med en varslet demonstrasjon mot trykkingen av en Muhammed-tegning i Dagbladet.

Skrekkscenarioet er at det skal utarte, slik det gjorde under demonstrasjonen mot Gaza-krigen i fjor, da rundt 200 personer ble pågrepet etter voldsomme opptøyer i Oslo sentrum.

Dagbladets konstituerte sjefredaktør tror dagens demonstrasjon vil gå rolig for seg.

- Blir ingen storm- Det er ikke stille før stormen, for det blir ingen storm, tror Helle, før demonstrasjonen som starter klokka 15.00.

- Jeg er sikker på at det norske samfunnet klarer denne testen på konstruktiv meningsutveksling, sier han.

Radikale muslimer og eks-kriminelle er blant initiativtakerne til den varslede demonstrasjonen, deriblant den tidligere terrorsiktede Arfan Bhatti.

I likhet med mange andre muslimer har han uttrykt sterk misnøye med at Dagbladet på forsida trykket en tegning som fremstilte profeten Muhammed som gris. Saken omhandlet PSTs Facebook-side, der det i et innlegg ble lenket til tegningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer