Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er en tragedie

Lokalsamfunnet i Torsken kommune på Senja er hardt rammet av drapet av en kvinne, sier ordføreren.

HER STO BILEN: Her, i en parkeringslomme like ved Gryllefjord fryseri, sto bilen hvor politiet fant den drepte kvinnen. Foto: Vegard Johansen/Nordlys
HER STO BILEN: Her, i en parkeringslomme like ved Gryllefjord fryseri, sto bilen hvor politiet fant den drepte kvinnen. Foto: Vegard Johansen/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det har vært veldig hektisk på morgenen her med mye telefoner fra media, men også befolkningen, sier ordfører Fred Ove Flakstad i Torsken kommune når Dagbladet ringer angående at en kvinne hadde blitt funnet drept i et bagasjerom og at en 33 år gammel somalisk mann nå er siktet for forsettelig drap.

- Når de hører at det var en somalier som er tatt for det vet de fleste hvem det er snakk om. Det er ikke mange somaliere her, og det gjør det ikke vanskelig for folk å identifisere ham, sier Flakstad videre.

Lokalsamfunn i sjokk Han har iverksatt kommunens beredskaps- og kriseteam som vil bistå parets to barn, men også lokalsamfunnet som er rammet hardt. Mange er på ferie, og man har derfor hentet inn de som er i kommunen nå.

- Vi får også bistand fra nabokommuner, sier ordføreren.

- Utfra reaksjonene vi har fått fra barnehage og arbeidsgivere har vi sett det som nødvendig å sette ned et kriseteam. Kommunen vil også være tilstede med prest og barnevern på grendehuset lokalt i bygda de bodde, sier Flakstad.

- En tragedie - Dette er jo en lokal tragedie for oss i kommunen og spesielt for de det er snakk om. Det er jo en liten kommune, sier han videre.

Torsken ligger på øya Senja i Troms (én times kjøring fra Finnsnes) og har en befolkning på omtrent 900 personer. Gryllfjord er administrasjonssenteret i kommunen, og tettstedet har nesten 380 innbyggere.

Kvinnen har tidligere hatt et arbeidsforhold i Torsken kommune, bekrefter Flakstad. Hun skal blant annet ha vært på tiltak på et sykehjem.

Ifølge Flakstad ble det først kjent ganske nylig at de to hadde fått sine asylsøknader avslått.

Meldt savnet Den 22. november meldte kommunen at kvinnen ikke hadde vært på arbeid siden 19. oktober, angivelig etter en reise til en annen kant av landet. Arbeidsgiveren hadde vært urolig at hun ikke hadde returnert til arbeid, skriver politiet i en pressemelding.

- Hvorfor tok det over en måned før hun ble meldt savnet?

- Det er ikke korrekt. Hun ble meldt savnet av kommunen da hun hadde hatt et lengre fravær fra arbeid. Jeg vet ikke hva som har skjedd videre eller omstendighetene rundt det, sier Flakstad.

Hovedteori Kvinnen ble funnet i bilens bagasjerom. Politiet jobber ut i fra en hovedteori om at det er siktedes kone som er funnet drept, men kvinnens identitet er ikke med 100 prosents sikkerhet fastslått, opplyser politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt til Dagbladet.

Advokat Truls Heitmann i advokatfirmaet Stefanussen er oppnevnt som forsvarer for mannen.

- Jeg har ikke fått vært i kontakt med min klient ennå, men har bedt om å få snakke med han før avhøret starter, sier Heitmann til Dagbladet.

TETTSTED: Lokalsamfunnet i Torsken kommune på Senja er hardt rammet av drapet av en tobarnsmor, sier ordfører Fred Ove Flakstad. Foto: Torsken kommune
TETTSTED: Lokalsamfunnet i Torsken kommune på Senja er hardt rammet av drapet av en tobarnsmor, sier ordfører Fred Ove Flakstad. Foto: Torsken kommune Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!