I SORG: Ukrainas ambassadør Olexandr Tsvietkov besøkte skadestedet og de overlevende i natt. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
I SORG: Ukrainas ambassadør Olexandr Tsvietkov besøkte skadestedet og de overlevende i natt. Foto: Truls Brekke/DagbladetVis mer

- Dette er en tragedie

To par var involvert i ulykken, forteller Ukrainas ambassadør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| VÅGÅ (Dagbladet): Ukrainas ambassadør Olexandr Tsvietkov besøkte i natt gruppen av ukrainere som opplevde å miste fire venner i raftingulykken i Sjoa i går.

- De var selvfølgelig sjokkerte. Dette er en tragedie for hele gruppen. To par var involvert - en mann mistet sin kone, og en kvinne mistet sin mann, sier ambassadøren til Dagbladet.

Han er i dyp sorg over ulykken, men tar seg tid til å snakke med Dagbladet etter at han møtte de overlevede i natt.

Erfarne Seks personer som satt i såkalte katarafter ble dratt under vann rett overfor Ridderspranget i elva Sjoa.

Politiet opplyser i 1220-tida til Dagbladet at det var en kvinne (33) og tre menn på 47, 55 og 56 som omkom i ulykken.

Området er av lokale eksperter beskrevet som umulig og svært farlig å rafte i, og de tre tomannsbåtene ble hentet opp fra et dypt gjel der vannet går ned under en stein.

To av dem som ble dratt helt ned hit, overlevde ulykken. Fire av dem klarte seg ikke i de enorme vannmassene.

I dagens papirutgave av Dagbladet forteller Sergej Refnik, en av de overlevende etter ulykken, at gruppen besto av erfarne raftere, der mange har kjent hverandre i over 20 år. De hadde ikke fått med seg at strekningen var så farlig.

Tsvietkov og ambassaden bistår nå med å få de døde hjem til Ukraina. De ble i går fraktet til Lillehammer.

- Vi holder kontakten med politiet på Lillehammer, og gjør vårt beste for å få dem hjem fort, sier Tsvietkov.

Ukrainerne forbereder seg nå på å reise tilbake, men ambassadøren vet ikke helt når det skjer.

Takker politiet Tsvietkov forteller at ukrainerne følte de ble tatt godt vare på etter ulykken.

- Jeg vil takke politiet og de lokale frivillige som har gjort alt de kan for å hjelpe, sier Tsvietkov.

Politiet i Gudbrandsdal politidistrikt har vært sammen med ukrainerne i natt, og vil fortsette taktisk etterforskning utover dagen, opplyser operasjonsleder Arne Strøm søndag formiddag.

Kommunens kriseteam var sammen med ukrainerne fram til sent i går kveld. Ukrainerne var i natt samlet på et forsamlingshus i Murudalen ikke langt fra ulykkesstedet.

- De har fått nummeret til politiet, som de kan kontakte hvis de trenger mer bistand, men de har foreløpig ikke gjort det, sier ordfører i Sel kommune, Dag Erik Pryhn.

SØKER: Redningshelikoptre søkte i går etter overlevende. Det var ukrainske turister som ble rammet av ulykken i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
SØKER: Redningshelikoptre søkte i går etter overlevende. Det var ukrainske turister som ble rammet av ulykken i går. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer