FUNNET DØD: I denne boligen på Snåsa ble mannen funnet død onsdag. En kvinne er siktet i saken, og hun ble funnet død i cella hos politiet på Steinkjer lørdag morgen. Foto: BJØRN TORE NESS/Namdalsavisa
FUNNET DØD: I denne boligen på Snåsa ble mannen funnet død onsdag. En kvinne er siktet i saken, og hun ble funnet død i cella hos politiet på Steinkjer lørdag morgen. Foto: BJØRN TORE NESS/NamdalsavisaVis mer

- Dette er en tragisk hendelse som vil påvirke bygda i mange år

Politiet går fra dør til dør for å løse dødsmysteriet på Snåsa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Snåsa-lensmann Stein Erik Granli opplyser under en pressekonferanse klokka 16.00 at de får bistand fra fem Kripos-etterforskere, etter det doble dødsfallet som ryster den nordtrønderske kommunen.

- Det har ikke skjedd noe nytt i saken, sammenliknet med det som var kjent i går. Men, vi har fått inn tre tekniske og to taktiske etterforskere fra Kripos. Vi er i en tidlig fase, og innhenter fortsatt informasjon. Det gjenstår en rekke vitneavhør, og vi skal gå fra dør til dør, sier Granli.

Saken startet onsdag i forrige uke, da arbeiderpartipolitiker Atle Fjerstad (61) ble funnet død i sin egen bopel. Dødfallet ble først ansett for å være naturlig, men obduksjonsrapporten viste senere det motsatte. Skadene var verken selvforskyldte eller forenelige med uhell.

På bakgrunn av dette ble kvinnen i 50-åra, som har en familiær relasjon til Fjerstad, pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge på fredag. Morgenen etter ble hun selv funnet død på cella i Steinkjer. Spesialenheten for politisaker sier til Namdalsavisa at de mistenker selvmord, men likevel holder alle muligheter åpne.

- Vi er opptatt av å komme til bunns i denne saken. Det er ikke noen andre mistenkte i saken, sier lensmannen under pressekonferansen, og legger til at kvinnen fikk legetilsyn etter pågripelsen fredag.

- Det er rutine i slike saker. Resultatet av dette var at det ikke var noen spesielle krav til oppfølgning. I samråd med forsvarer ble det avtalt et avhør med siktede i løpet av lørdag, forteller han.

Varaordfører Ragnheid Ona-Hauffen sier saken har rammet det lille lokalsamfunnet hardt. For å utvide kommunens eget apparat, har de nå hentet inn helsefaglig kompetanse utenfra.

- Dette er en tragisk hendelse som vil påvirke bygda i mange år. Det er både voksne og barn involvert. Vi kommer til å ha kriseteamet i drift så lenge det er behov. Søndag har vi fokusert på planlegging av morgendagen, i forhold til skolene som skal møte barnebarn og andre barn som vil høre om det som har skjedd, sier varaordføreren.