- Dette er en trist dag

Milliardær Stein Erik Hagen fyller på med 432 ølmillioner i utbytte etter Ringnes-salget. I tillegg steg hans Orkla-aksjer med nær 360 millioner. - En trist dag, sier Rimi-Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

25 kroner per aksje skal tappes ut til eierne i Orkla, i form av et ekstra utbytte etter Ringnes-salget. I tillegg kommer fire kroner pr. aksje i ordinært utbytte.

Stein Erik Hagen sitter med 14,9 millioner Orkla-aksjer gjennom sine to selskaper Canica og Canica Retail. Samlet gir utbyttene ham dermed 432 millioner kroner.

Styrtrike gutter

Investor og styremedlem Christen Sveaas får lusne 1,3 millioner for sine 50800 Orkla-aksjer. Men finansakrobaten kan hente ut 123,5 millioner til gjennom opsjons- og terminkontrakter han delvis eier selv, og gjennom investeringsselskapet Kistefos.

Den største av disse kontraktene, på 3,6 millioner aksjer, har Sveaas med nettopp Hagen - sin gamle allierte i Orkla-sammenheng. Til sammen kontrollerer Sveaas 2,4 prosent av Orkla gjennom disse avtalene og egne aksjer.

Stein Erik Hagen jublet likevel ikke over det store pengeutbytte som et Ringnes-salg vil gi. Storaksjonæren mener Orkla skulle ha satset videre på bryggeriet.

- Det er en trist dag. Både for Ringnes og for Orkla, som nå oppgir den industrielle satsingen på bryggeriet. Orkla burde satset videre på Ringnes, mener Hagen, som er Orklas nest største aksjonær. Han påstår at han ikke vil heve ei eneste krone til personlig utbytte. - Jeg vil ikke ta ut noe som helst. Så vidt meg bekjent får jeg ikke ei eneste krone, sier Hagen, som understreker flere ganger at salget av Ringnes-aksjene faller ham tungt for brystet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.