- Dette er en usmakelig kampanje

Expert får sterk kritikk for sin nye kampanje, men har ingen planer om å endre den.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Experts nye reklamekampanje, hvor de beskriver hvordan de har kuttet kostnader for å unngå konkurs, og da blant annet lagt ned 358 butikker og sagt opp 1432 medarbeidere, vekker sterke reaksjoner.

«Forkastelig», «usmakelig» og «boikott» er begrep som nå går igjen på veggen på Experts Facebook-side.

- Expert Norge med direkte smakløs TV reklame hvor de skryter av at de har sparket 1432 ansatte! Dette som en gimmick for å selge mer! Nå velger jeg å handle mine varer i andre butikker, skriver en mann på Facebook-sidene deres.

- Særeste Ei jente skriver:

- Nå går dere i hvertfall konkurs...

Flere oppfordrer til boikott av kjeden:

- Dette er den særeste (og mest usmakelige) reklamekampanjen jeg noen gang har sett eller hørt om. Jeg vil oppfordre alle jeg kjenner til å la vær å handle hos dere. Å bruke det faktum at dere har sparket 1432 ansatte som en gimmick for å selge mer og øke et allerede skyhøyt personlig forbruk i Norge er helt... Hinsides.

Reklamekampanjen ble lagt ut på Facebook klokka 00.18 i går.

- Rar Trond Blindheim, sosiolog og rektor ved Markedshøyskolen, kaller kampanjen rar og sier han aldri har hørt om liknende.

- De burde heller ha fortalt oss hvor rimelige produktene er, dette er helt vanvittig, sier han.

Han sier at oppsigelser er en personalsak, ikke noe man reklamerer med.

- Dette er nesten galgenhumoristisk. De må ha vært oppmerksom på det selv, sier han.

Han sier at en slik reklame ikke bare kan påvirke folk som har mistet nære kollegaer, men det fører også til negativ vareprat.

- Det er en ripe i lakken, sier Blindheim, og legger til at han er overrasket over at ingen i reklamebyrået som Expert samarbeider med eller internt har stoppet kampanjen før den ble publisert.

- Usmakelig Jan Inge Kaspersen var klubbleder i NTE Expert-butikkene i Trøndelag, som nå er overtatt av Expert-kjeden sentralt. Han anslår at 20 personer mistet jobben i hans område i løpet av nedbemanningsprosessen. Han reagerer sterkt på kampanjen.

- Dette er en usmakelig kampanje. Det hører ikke hjemme noe sted å bruke antall oppsagte på en sånn måte. Det må gjøre vondt for de som måtte gå, sier Kaspersen.

- Se helheten Experts administrerende direktør Anders Nilsen sier de har fått både negative og positive tilbakemeldinger. Han sier de ikke har planer om å endre kampanjen.

- Vi håper at folk vil se hele kampanjen i sin helhet, sier Nilsen til Dagbladet.

Han sier selskapet var i en alvorlig situasjon og at noe måtte gjøres.

- Vi mener dette er en fantastisk sterk kampanje, med ekstremt bra priser. Det er mange selskaper som sier de har lave priser hver uke, uten å forklare hvorfor. Vi gjør det med denne kampanjen. Vi er et nytt Expert, som ønsker å gå framover. Vi har vært ærlige om hva vi har gjort for å få en troverdighet og forståelse, sier Nilsen til Dagbladet.

KAMPANJE: Experts nye reklamekampanje. Skjermdump: Expert.no
KAMPANJE: Experts nye reklamekampanje. Skjermdump: Expert.no Vis mer

- Vi beklager hvis kampanjen blir tolket til å bare handle om de som dessverre måtte slutte. Vi ønsker å skape sikre arbeidsplasser og være et selskap som er langt framme i skoa.

Kurs og infomøte - Har dere kommunisert med fagforeningen i forkant av kampanjen?

- Nei, men vi har i løpet av tre dager hatt 700 kolleger inne på et sentralt kurs og informasjonsmøte. Vi har forklart hvorfor vi gjør det vi gjør. Vi har lagt vekt på å kommunisere med medarbeiderne, ikke fagforeningene. Vi har også diskutert dette fram og tilbake med franchaisetakerne og opplever at vi har god støtte for kampanjen internt, sier Nilsen.