- Dette er en uspesifikk trussel

Politiet sier mannen framsto som ruset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet sier de «tar ned trusselen», men fortsatt opprettholder beredskap og sikkerhetstiltak etter at en mann skal ha truet med å bombe Stortinget i natt. Dette ble overhørt av sjåføren på en buss mellom Hønefoss og Sandvika sent i går kveld.

Stabssjef Johan Fredriksen, som orienterte om siste nytt under en pressekonferanse i formiddag, sier mannen framsto som ruset og muligens syk.

- I politiets terminologi snakker vi om en uspesifikk trussel. Men vi vil fortsatt komme til bunns i hva det er, eller ikke er, sier Fredriksen.

- Det vi har gjort er kanskje i overkant av det situasjonen skulle tilsi, men det er for å være forebyggende, sier han.

Flere personer er nå sjekket ut av saken etter to aksjoner mot adresser på Lambertseter i morgentimene. En person ble pågrepet, men senere løslatt.

- Noen navngitte personer er fremdeles veldig aktuelle, sier Fredriksen.

Ytterligere detaljer om disse personene - utover at de skal være norske statsborgere - er ikke offentliggjort. Fredriksen kan heller ikke si noe om hva slags miljø de eventuelt tilhører.

- Vi tar det på alvor når man lefler med denne typen uttalelser, selv om trusselen ikke er spesifikk, sier Fredriksen på spørsmål om personene anses som farlige.

Han utdyper ikke nøyaktig hva som ble sagt om bord bussen.

Stabssjefen sier de forfølger både tekniske og taktiske spor, inkludert «videobilder fra ulike steder». Opplysningen om at mannen ble sett med skuddsikker vest og «en tung bag» er fortsatt ubekreftet.

- Det er vitners oppfatninger, og noe vi forsøker å få klarhet i, svarer Fredriksen.