- Dette er en varslingssak

Tre av de som er siktet for å ha tappet personalopplysninger fra Aleris Helse, mener de tvert imot har avdekket grovt juks.

SIKTET:  Plastikkirurg Halfdan Simensen ble i går siktet, mistenkt for å ha tappet pasientopplysninger fra helseforetaket Aleris. Han mener de tvert i mot har avdekket grovt juks fra det private helseforetaket i en anbudskamp verd flere hundre millioner. Foto: Bjørn Langsem
SIKTET: Plastikkirurg Halfdan Simensen ble i går siktet, mistenkt for å ha tappet pasientopplysninger fra helseforetaket Aleris. Han mener de tvert i mot har avdekket grovt juks fra det private helseforetaket i en anbudskamp verd flere hundre millioner. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| I går gikk politiet til aksjon mot tre andre private helseforetak for angivelig å ha tappet pasientopplysninger fra Aleris. Fem personer og tre helseforetak er nå siktet for alvorlig kriminelle handlinger med en strafferamme på inntil seks år.

Plastikkirurg Halfdan Simensen er en av de siktede. Han jobbet i Aleris, men driver nå Aviva Helse som tapte den omstridte anbudskampen. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen.

— Dette er en varslingssak, og jeg opplever det som arroganse fra helsemyndighetenes side at de ikke er mer interesserte når seriøse aktører varsler. Jeg synes det er så tragisk at det ikke er mulig å varsle. Ingen er skadet annet enn at man har framlagt bevis for forhold som ikke stemmer i Aleris sitt anbud, sier Simensen til Dagbladet.

Økonomiske interesser Han mener dette verken dreier seg om personopplysninger eller bedriftshemmeligheter på avveie.

— Listene inneholder ingen pasientnavn. Da skjønner jeg ikke hva som er igjen annet enn teknisk jus, sier Simensen.

— Men det er jo ulovlig å hente ut disse opplysningene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer