Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er en veldig tøff morgen for oss

Busselskapet i sorg. Havarikommisjonen på vei til Skjåk der én person omkom etter bussvelt.

HAVARIKOMMISJONEN PÅ VEI:
En person omkom og fem ble skadet da en buss på vei fra Oslo til Ålesund kjørte av veien ved Billingen i Skjåk i Oppland natt til tirsdag. 
Foto: Gudbrandsdølen Dagningen/Scanpix
HAVARIKOMMISJONEN PÅ VEI: En person omkom og fem ble skadet da en buss på vei fra Oslo til Ålesund kjørte av veien ved Billingen i Skjåk i Oppland natt til tirsdag. Foto: Gudbrandsdølen Dagningen/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): En person ble liggende fastklemt og døde av skadene etter at Møre-Ekspressen fra Oslo til Fosnavåg/Ulsteinvik kjørte ut av veien og veltet på riksvei 15 ved Skjåk i 04.50-tida i morges.

Fire personer ble sendt til sykehus med bruddskader.

- Det er en veldig tøff morgen for oss i Fjord 1 Buss Møre, sier daglig leder Magne Hetle til Dagbladet.

Sjåføren uskadd
Det var 44 personer om bord i bussen da ulykken skjedde. Sjåføren blir nå tatt hånd om gjennom deres beredskapsrutiner hos selskapet.

- Sjåføren er fysisk uskadd og blir nå tatt hånd om, Hetle.

Han sier han ikke vet hva som forårsaket ulykken. Han er ikke kjent med om bussen var utstyrt med dekk i forhold som var tilpasset føret.

- Det er ikke vårt fokus nå. Vi overlater til den videre etterforskningen å finne ut hva som skjedde, sier han.

Vanskelige kjøreforhold
Gudbrandsdalen politidistrikt opplyser at Havarikommisjonen nå er på vei til Skjåk for å undersøke stedet.

- Det er på det rene at det var nysnø på veien og vanskelige kjøreforhold, men vi vet ikke mer utover dette, sier operasjonsleder Sissel Svarstad til Dagbladet.

Den omkomne personen er nå i ferd med å hentes ut av den forulykkede bussen og vil bli brakt til identifisering.

- Det vil bli gjort undersøkelser på stedet og bussen vil bli fraktet bort fra stedet. De 39 passasjerene som ikke ble sendt på sykehus er fraktet til Skjåk der de får legetilbud og blir tatt hånd om av kriseteamet, sier Svarstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling