Dette er engangshijaben

Godkjent av Islamsk Råd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Nortura har tatt i bruk engangshijab for sine ansatte. Islamsk Råd Norge har for første gang godkjent en slik hijab, som etter planen skal brukes i bedrifter som driver matproduksjon, skriver Nortura i en pressemelding.

- Dette er jo god integrering i praksis. Det er første gang Islamsk Råd Norge er blitt involvert i en prosess med å godkjenne en engangshijab. Det er svært positivt at også en produksjonsbedrift tilrettelegger for en flerkulturell arbeidsstab, sier generalsekretær Shoaib Sultan i Islamsk Råd Norge.

Hijaben som nå tas i bruk er produsert i Sverige og er opprinnelig ment for å brukes på sykehus.

Konserndirektør Nina Sundqvist i Nortura er svært stolt over det nye hodeplagget.

- Vi er jo et mini-FN, av våre 7000 ansatte er cirka 1500 fremmedkulturelle og blant dem er det folk med behov for dette hodeplagget. Vi har allerede hodeplagg til bruk, men disse dekker ikke halsen. Vi syns det er flott at vi endelig har funnet dette plagget, sier Sundquist til Dagbladet.no.

Nortura har ennå ikke tatt hijaben i bruk og vet derfor ikke eksakt hvor mange som kommer til å bruke den på jobb.

- Vi hadde jo håpet at de skulle være i bruk allerede, men de er i bestilling hos fabrikken.

Dette er engangshijaben
<strong><b>HER ER DEN:</strong></b> Om kort tid kan ansatte i Nortura bruke denne engangshijaben på jobb. Konserndirektør Nona Sundquist har allerede testet den. Foto: Nortura
HER ER DEN: Om kort tid kan ansatte i Nortura bruke denne engangshijaben på jobb. Konserndirektør Nona Sundquist har allerede testet den. Foto: Nortura Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer