Dette er Ernas bompengekrav

Dette er Erna Solbergs tredje - og endelige - bompengeskisse.

Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under partilederdebatten fra Arendalsuka mandag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp), Trine Skei Grande (V) og Kjell Ingolf Ropstad (KrF) under partilederdebatten fra Arendalsuka mandag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I over to måneder har regjeringspartiene forhandlet om bompenger. Så gikk Frp-leder Siv Jensen ut søndag og meddelte at partiet hadde godtatt et utkast til en løsning på bompengestriden. Siden den gang har det utspilt seg et politisk kaos om den såkalte bompengeskissen.

Venstre ville ikke stille seg bak skissen, ei heller Krf, mens Jensen har fastslått flere ganger at hun anså saken som ferdig forhandlet.

I kveld stiller statsministeren et ultimatum til regjeringspartiene. Hun legger fram en endelig bompengeskisse.

Tre skisser

- Fredag 16. august la jeg en skisse i bordet og ba om tilbakemelding fra de andre partiene. Dette var ikke en endelig avtale, den skulle diskuteres i de ulike partiorganene, sa statsministeren under en pressekonferanse klokka 20.50.

Da de ikke ble enige om den skissen, forteller Solberg at partiene fortsatte å snakke sammen.

- Basert på disse samtalene har jeg lagt fram en ny skisse. Ikke den heller har klart å samle enighet mellom de fire partiene. Så er det sånn at samtalen mellom de fire partiene ikke kan fortsette inni det uendelige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer