SKANDALEJULEBORDET: Frustrerte gjester kan bare konstatere at de ikke fikk det de hadde betalt for, da de kom på julebordet i Valhall lørdag kveld. Foto: Mette Møller/Dagbladet
SKANDALEJULEBORDET: Frustrerte gjester kan bare konstatere at de ikke fikk det de hadde betalt for, da de kom på julebordet i Valhall lørdag kveld. Foto: Mette Møller/DagbladetVis mer

- Dette er et åpent ran

Magnus (22) dro fra Namsos til Oslo for å se E-type på Valhall-julebordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): 22 år gamle Magnus Wester og åtte kolleger hadde tatt turen fra Namsos til Oslo for å se E-type spille i Valhall. Slik gikk det ikke.

Skandale-julebordet var så vidt i gang da arrangørene gikk tom for øl og vin, og E-type dukket ikke opp, angivelig på grunn av manglende betaling.

Magnus og de andre, som hadde betalt 40 000 kroner for det lenge planlagte weekendoppholdet, har dette å si om det mislykkede arrangementet:

- Det er fullstendig uansvarlig. Dette er et åpent ran, sier en frustrert 22-åring til Dagbladet.no dagen derpå.

Manglet mat og drikke
Mens artister som Wenche Myhre, Kurt Nilsen, Erlend Bratland, Kåre Conradi og Elisabeth Andreassen stod på scena, brøt det ut kaoslignende tilstander blant de 3000 betalende gjestene. De hadde betalt fra 700 til opp mot 1500 kroner for VIP-billetter.

Mange av julebordsgjestene Dagbladet snakket med i går hadde verken fått øl eller vin til mat-tallerkenen, som i de fleste tilfeller manglet enten poteter, rødkål, poteter eller saus.

- Dessuten var det kø over alt, enten du skulle på do eller i baren. Det var generelt dårlig stemning. Vi dro hjem halv elleve, sier Magnus til Dagbladet.no.

Brøt skjenkeloven
For å bøte på at arrangørene gikk tom for alkohol allerede i 18.30-tiden, satte servitørene vodkaflasker på bordet. Det komplette kaos oppstod da de skjønte at dette var i strid med skjenkelovene.

- Du kan selv tenke deg når de skal ta fra halvfulle, sinte mennesker spritflaskene, sier Magnus.

De rundt 65 unge servitørene fikk en tung jobb med å holde humøret oppe blant stadig mer rasende gjester. Flere servitører Dagbladet snakket med, men som ikke ville bli fotografert eller oppgi navn, forteller om kolleger som forlot jobben i frustrasjon.

En av dem skal også ha blitt utsatt for håndgemeng av en rasende gjest.

Manglende betaling
De ansvarlige for julegallaen, Tromsø-selskapet Gastro Event, med daglig leder Sondre Trældal i spissen, har ikke svart på Dagbladets gjentatte henvendelser.

Mens daglig leder Rune Bratfoss i Vallhall Arena kunne bekrefte at de hadde fått den betalingen de hadde krav på, er det høyst usikkert om det samme gjelder leverandørene, servitørene og artistene.

Den planlagte julegallaen i Bergen 13.desember er avlyst, blant annet etter avisskriverier om servitørlønninger ned i 50 kroner timen.

Heller ikke den svenske popartisten E-type ser ut til å ha fått pengene han har krav på.

«Sorry, folkens, vi spiller ikke gratis», står det på hjemmesida etter gårsdagens avlysning.

IDOLET: Magnus Wester (22) sammen med idolet E-type, da han opptrådte på Steinkjer. MMS-foto: PRIVAT
IDOLET: Magnus Wester (22) sammen med idolet E-type, da han opptrådte på Steinkjer. MMS-foto: PRIVAT Vis mer