Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er et felt jeg brenner for

Utnevnt til ny barne- og likestillingsminister i dag

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Anniken Huitfeldt og Jens Stoltenberg kom ut på Slottsplassen tjue minutter etter at Huitfeldt ble utnevnt til ny statsråd hos kronprins Haakon i dag.

- Anniken var mitt førstevalg. En dyktig kvinne som jeg har kjent i mange år. Hun har lang politisk erfaring, har sittet på Stortinget, ledet AUF og har jobbet som forsker. Hun skal ta fatt på store viktige oppgaver som er blant regjeringens hovedsaker, sa en smilende statsminister Jens Stoltenberg.

Var ikke i tvil
Det var mange som hadde møtt fram med blomster til den ferske statsråden, etter at det i morges ble kjent at hun fikk jobben. Foran Slottet hadde både Huitfeldts søster og lille niese tatt oppstilling, sammen med AUF-lederen og flere andre Ap-tilhengere.

Huitfeldt smilte bredt ved siden av Stoltenberg og sier hun gleder seg til å ta fatt på oppgavene. Foran slottet hadde både Huitfeldts søster og lille niese møtt

- Dette er et felt jeg brenner for og jeg var ikke i tvil da stasministeren spurte meg om å bli statsråd. Jeg er veldig opptatt av familie- og likestillingsspørsmål.

Statsråden ville ikke si når hun ble spurt av Stoltenberg.

- Nei, de er en hemmelighet mellom statsministeren og meg, smilte hun.

Når det gjelder utnevnelsen av nytt barneombud ville Huitfeldt ikke ta stilling til det nå.

- Nå må jeg først få lest alle papirer og satt meg inn i sakene før jeg kan ta noen avgjørelser. Ansettelsen av nytt barneombud og andre saker må jeg komme tilbake til. 

NY STATSRÅD: Den 38 år gamle trebarnsmoren fra Jessheim er Jens Stoltenbergs ferskeste statsråd og tar over jobben etter Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
NY STATSRÅD: Den 38 år gamle trebarnsmoren fra Jessheim er Jens Stoltenbergs ferskeste statsråd og tar over jobben etter Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: Cornelius Poppe/Scanpix Vis mer

Ny ekteskapslov

Stoltenberg trekker fram store og viktige saker som ny ekteskapslov og ny diskrimineringslov som skal styrke rettighetene for funksjonshemmede som noen av sakene den nye statsråden skal starte å jobbe med.

Statsministeren var svært glad over å få Huitfeldt inn i regjeringen og tok seg god tid til å snakke med pressen. Men til slutt syntes han det ble i meste laget.

- Nei, nå må jeg bort og passe litt på Anniken, sa han da pressen omringet henne.

Trebarnsmoren så imidlertid ut til å takle mediene godt. Hun møtte spørmålet om det er mulig å være minister med tre barn hjemme, men å si at hun vil prioritere saker som gjør det mulig for kvinner å kombinere jobb og familie.

Departementet har også ansvaret for antidiskrimineringsarbeid og Huitfeldt vil kjempe for homofiles rettigjheter.


- Jeg vil gjerne bli kalt homominister, smiler hun.

• Klokka halv ett er det nøkkeloverekkelse i barne- og likestillingsdepartementet.

image: - Dette er et felt jeg brenner for
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media