Dette er et fengsel

Palestinerne raser og går ut i full streik etter å ha blitt ydmyket av Israel i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Alle palestinske grupper har i dag bedt bedrifter og skoler om å stenge etter at palestineren Ahmed Saadat overga seg til israelske tropper etter at de stormet det palestinske fengselet i Jeriko i går. I dag er det bare ruiner igjen av fengselet. I stedet har det vokst opp ytterligere sinne og frustrasjon blant den palestinske befolkningen.

Rasende president

Palestinernes president, Mahmoud Abbas, besøkte ruinene av Jeriko-fengselet i dag.

- Israels storming av Vestbredden-fengselet er en «utilgivelig forbrytelse» og en fornærmelse mot det palestinske folket, sa Abbas ifølge nyhetsbyrået Ap.

I gårsdagens raid sendte israelske tropper raketter og bulldosere mot det palestinske fengselet. Dette for å tvinge ut mer enn 300 fanger og fengselsansatte.

- Denne aksjonen vil bli stående som symbolet på det totale bruddet på fredsprosessen mellom Israel og palestinerne. Det er et klart uttrykk for at Israel ikke vil forhandle med palestinerne. De vil snarere demonstrere at de kan få gjennom sin vilje uansett, og at de er innstilt på å ydmyke palestinerne. Ikke bare Hamas, men også Abbas, sier Midtøstenkjenneren og førsteamanuensisen ved Norsk senter for menneskerettigheter i Oslo, Nils A. Butenschøn, til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer