- Dette er et ran

Invalide Tom Magnar Thomsen (53) raser over byråkratisk flisespikking, som hindrer ham i å bygge tilpasset bolig på familieeiendommen.

Tom Magnar Thomsen håper fremdeles på en løsning slik at han får bygge tilpasset bolig på familieeiendommen i havkanten i Langesund. (Foto: Torbjørn Berg)
Tom Magnar Thomsen håper fremdeles på en løsning slik at han får bygge tilpasset bolig på familieeiendommen i havkanten i Langesund. (Foto: Torbjørn Berg) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LANGESUND (Dagbladet)Samtidig får den lokale eiendomsbaronen Petter Øygarden og hans selskap Bratsberggruppen anledning til å bygge 42 boliger i samme område.

- Dette er et ran. Et langsiktig forsøk på å fordrive oss fra eiendommer som har vært i familiens eie i generasjoner. Et bevis på at det er pengemakta som rår, sier en rasende Tom Magnar Thomsen.

Han ble lam fra livet og ned etter et fall fra et tre den 5. januar 2007. Foruten familien, er håpet om egen tilpasset bolig til hans funksjonshemming, det eneste som har holdt Thomsen oppe siden fallet.

Han får full støtte fra de folkevalgte i Bamble kommune. Eiendommen ligger i et område regulert til landbruk, natur og fritid.

I dag bor Tom og familien i en vertikaltdelt leilighet som overhode ikke egner seg for funksjonshemma, og som i vinterhalvåret fengsler ham til ei stue på 40 kvadratmeter.

Strandlinje-Kan ikke dette oppfattes som forskjellsbehandling?

-Nei, jeg ser det ikke slik. De nye boligene ligger i andre boligrekke, og har dermed ikke noen innvirkning på det som gjelder i denne saken, sier Morten Johannesen, direktør ved Fylkesmannen i Telemark.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer