- Dette er et ran

Trygve Kristiansen er fortvilet og oppfatter dommerens gave til militærpolitiet som et ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| NATAL (Dagbladet): Trønderen Trygve Kristiansen er i en fortvilet situasjon. Han er anklaget for grov kriminalitet og skal angivelig være sjef i den kriminelle innvandrergruppa B-gjengen i Oslo. Et etnisk pakistansk kriminelle gruppe.

— Misvisende økonomirapport
- Jeg vil ikke framstå som sutrete. Jeg flyttet frivillig til Brasil og bosatte meg her. Det var helt og holdent mitt initiativ. Men det er frustrerende å vite at uten innblanding fra norske myndigheter, så hadde jeg ikke hatt disse problemene. Det som er normalt hvis man lurer på noe er å foreta bokettersyn. På grunn av en misvisende økonomirapport fra Økokrim mener myndighetene i Brasil at jeg ikke har økonomi til å bygge hoteller eller eie skonnerten «Lina Gracht», sier Kristiansen.

Trondheimsmannen har dokumentert overfor Dagbladet at han og tre medeiere kjøpte skonnerten for penger som ble overført fra Norge,

- Håpløst
- Jeg overførte pengene fra min konto i Norge til min konto i Brasil, og videre til selger av båten. Denne dokumentasjonen er også gitt til dommeren, sier Kristiansen.

Mens luksusbåten har vært beslaglagt av politiet er girkasse blitt stjålet og flere andre verdifulle gjenstander har forsvunnet.

- Dette er fullstendig håpløst. Hvis Økokrim hadde sendt en ny økonomirapport og tatt med hva jeg eide i Norge, ville dommeren forstått at dette dreier seg om en misforståelse, sier Kristiansen.