- Dette er et slag i trynet mot PST. Jeg kommer til å fortsette å spre Islam

Ubaydullah Hussain etter frifinnelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ubaydullah Hussain kommer til å fortsette å legge ut terrorhyllester og truende meldinger på Facebook, etter at han i dag ble frifunnet for fem truende Facebook-meldinger.

Dagbladet snakket med Ubaydullah Hussain like etter at han hadde fått dommen opplest.

- Jeg var forberedt på at det kunne gå begge veier, men det er selvfølgelig godt å bli ferdig med saken, så får vi se om aktor anker eller ikke. Dette er et slag i trynet mot PST, sier 29-åringen.

Han mener saken var «nok et forsøk fra PST på å svartmale ham».

- GLAD DET ER OVER: Ubaydullah Hussain mener det var helt innenfor å støtte terrorangrep slik han gjorde i flere av Facebook-meldingene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
- GLAD DET ER OVER: Ubaydullah Hussain mener det var helt innenfor å støtte terrorangrep slik han gjorde i flere av Facebook-meldingene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg støtter alle muslimer rundt om i verden og jeg kommer til å fortsette å støtte dem i offentligheten. Jeg kommer til å fortsette å spre islam, og jeg skal gjøre det jeg kan for å støtte mine muslimske brødre og forkynne Allahs lover, sier han.

I truslene og hyllestene av blant annet Boston Marathon-bombeangrepet og terrorangrepet ved Statoil-anlegget i In Amenas, krenket Hussain ifølge dommeren mange.

Det er likevel ikke nok til å få ham dømt for truslene, fordi ytringsfriheten veier så tungt.

- Er det noe poeng i å åpent hylle angrep der flere sivile ble drept?

- Jeg har ikke et ønske om at sivile skal bli drept, men vi må også se hvor mange sivile muslimer som blir drept. Jeg støtter mine muslimske søsken, sier han.

- Forstår du at folk føler seg krenket?

- Vi må se saken fra begge sider, vi må se alle de muslimene som blir hånet, undertrykket, krenket i de muslimske landene og vestens krigføring mot muslimer.

- Hvordan har denne saken vært for deg?

ANKOM RETTEN: Ubaydullah Hussain på vei inn for å frifinnes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
ANKOM RETTEN: Ubaydullah Hussain på vei inn for å frifinnes. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Den har ikke gått inn på meg nevneverdig, det har den ikke. Jeg hadde fått gode signaler på at jeg kom til å bli frifunnet, sier Hussain til Dagbladet.

Dommen ble avsagt i tingretten like etter klokka 11 fredag formiddag.

- Dommen er enstemmig, og uttalelsene er innenfor ytringsfriheten, sa dommer Ingmar Nestor Nilsen.

Saken vil trolig ankes av statsadvokaten.

FORTSETTER: Ubaydullah Hussain ble i dag frifunnet av Oslo tingrett. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet
FORTSETTER: Ubaydullah Hussain ble i dag frifunnet av Oslo tingrett. Foto: Christian Roth Christiansen / Dagbladet Vis mer

I februar i år ble Hussain dømt til 120 dagers fengsel for trusler mot journalister, en forsker og for hatefulle ytringer mot jøder. Dommen er anket av Hussain og derfor bare delvis rettskraftig.