- Dette er et sykehus, ikke et fengsel

61 år gammel pasient siktet for voldtekt av en medpasient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sandviken sykehus er på nytt i hardt vær. Natt til lørdag ble delt medlt at en kvinnelig pasient på 21 år ble voldtatt på sykehuset. En 61 år gammel medpasient er siktet for voldtekten. Han ble pågrepet lørdag morgen.

- Voldtekten skal ha skjedd fredag kveld, og ble meldt i løpet av natten, sier politiførstebetjent Carl-Petter Leganger ved Hordaland politidistrikt, til bt.no.

Mannen er avhørt av politiet, men er ikke framstilt for varetektsfengsling.

Siktet

- Mannen er fortsatt siktet for voldtekt, men er ikke lenger i politiets varetekt. Jeg vil ikke si noe mer om omstendighetene rundt dette, sier politiadvokat Magne Sylta, til bt.no.

Politiet etterforsker saken. Ifølge bt.no skal det være sikret tekniske bevis som underbygger at det har vært seksuell omgang mellom de to pasientene.

- Det som angår våre pasienter omfattes av taushetplikten, sier informasjonsdirektør i Helse-Bergen, Mona Høgli, til Dagbladet.no.

Begge to var pasienter på korttidsavdelingen ved Sandviken Sykehus.

Mannen er en kjenning av politiet. Han har ved flere anledningen blitt hentet av politiet etter å ha stukket av fra sykehuset. Han er også tidligere pågrepet for ordensforstyrrelser og rusmisbruk, skriver bt.no.

Drapsmenn rømte

Sandviken Sykehus har vært i hardt vær den siste tiden. I august rømte den såkalte Vikingmannen fra sykehuset. Han var dømt for å ha drept en kamerat. I slutten av juli rømte en 34 år gammel mann og stakk deretter ned ned en 37 år gammel kvinne før han forgrep seg på en venninne av hennes ti år gamle datter.

- Dette er et sykehus, ikke et fengsel

- Er sikkerheten god nok ved sykehuset?

- Dette er et sykehus, ikke et fengsel, sier Høgli.

Hun mener det er viktig å skille mellom de ulike pasientene.

- Det er viktig å skille mellom de ulike pasientgruppene med forskjellig sikkerhetstiltak.

ALVORLIGE EPISODER: Sandviken Sykehus i Bergen.