VOLDSOM RØYKUTVIKLING: Slik så hotellet ut kort tid etter gasseksplosjonen. Foto: Tipser
VOLDSOM RØYKUTVIKLING: Slik så hotellet ut kort tid etter gasseksplosjonen. Foto: TipserVis mer

- Dette er et ufattelig stort tap

Anita Berger (56), økonomisjef i Ullensaker kommune, omkom i gasseksplosjonen på Gran Canaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var økonomisjefen i Ullensaker, Anita Berger, som omkom i gasseksplosjonen på hotell Cordial Mogan Playa i Puerto Mogan i Gran Canaria. En voldsom eksplosjon brøt ut ved 09-tiden onsdag morgen, da et gasselskap skulle fylle på gass i hotellets spa-avdeling. Berger skal ha vært på vei for å spise frokost da det smalt.

- Tankene går først og fremst til Anitas familie: hennes mann som var der nede med henne, hennes barn og barnebarn. Hun var blitt bestemor for kort tid siden. De er i våre tanker, sier ordfører Harald Espelund i Ullensaker kommune.

- Hun hadde vært hos oss i en fem år nå. Hun var en nøyaktig og arbeidssom person, og en fantastisk flott økonomisjef. Vi har hatt et ufattelig stort tap, sier Espelund, som opplyser at kommunen vil arrangere en minnestund for henne i morgen klokken 12.

- Reaksjonene som har kommet viser at Anita var en som alle satte pris på og hadde stor respekt for, sier ordføreren.

Voldsom eksplosjon Anita Berger er bosatt i Feiring i Eidsvoll, og døde på sykehus klokka fem torsdag morgen av skadene hun fikk i eksplosjonen.

Eksplosjonen var så kraftig at deler av taket på bygningen falt sammen, ifølge det spanske nyhetsbyrået EFE.

Totalt ble seks personer sendt til sykehus etter eksplosjonen, som førte til at hotellområdet ble begravd i røyk og flammer. Flere gjester tok fyr - og Berger hadde ifølge sykehuset brannskader over hele kroppen.

I sorg - Vi fikk melding forholdsvis tidlig i går om at Anita var hardt skadd, sier ordfører i Ullensaker, Harald Espelund, til Romerikes Blad.

- Vi forsto at det var kritisk, så jeg var psykisk forberedt på den triste meldingen vi fikk klokka 10 i formiddag. Beskjeden gikk så ut til alle ansatte i Ullensaker kommune, sier en ordfører i sorg.

- Hun var faglig sterk og framførte budskapet sitt på en måte som gjorde at vi lyttet. Dette er et stort tap, sier Harald Espelund.

OMKOM: Anita Berger var på sydenferie på Gran Canaria. Hun ble offer for en voldsom gasseksplosjon. Foto: Ullensaker kommune
OMKOM: Anita Berger var på sydenferie på Gran Canaria. Hun ble offer for en voldsom gasseksplosjon. Foto: Ullensaker kommune Vis mer