- Dette er ett av stedene barn blir advart mot å leke

Yasmina Lahanovna Tsechoev (9) funnet omkommet. Politiet: - Også voksne ville hatt problemer her.

 HØYVANN OG STERK STRØM:  - Selv voksne ville trolig hatt problemer med å greie seg i elva under denne brua, sier politiets innsatsleder Arne Olsøy Grasbakk. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
HØYVANN OG STERK STRØM: - Selv voksne ville trolig hatt problemer med å greie seg i elva under denne brua, sier politiets innsatsleder Arne Olsøy Grasbakk. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOKKSUND (Dagbladet): Det er ofte litt ekstra spennende å leke der voksne sier det er farlig å være. Slik har det vært for barn til alle tider.

Et slikt sted var det den ni år gamle jenta falt i Drammenselva i går kveld.

I dag ble hun funnet omkommet av dykkere, 60 meter medstrøms fra der hun ble tatt av vannmassene og fem meter fra land.

I ettermiddag har mange venner av jenta lagt ned blomster på stedet for den tragiske lekeulykken, der fire jenter var sammen.

Kriseteam Ifølge Drammens Tidende er den omkomne jenta av østeuropeisk opprinnelse. Hun var elev ved Hokksund barneskole.

Kriseteamet i Øver Eiker kommune tar seg av jentas pårørende i dag.

 BLOMSTER:  Venner la ned blomster i ettermiddag ved ulykkesstedet. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
BLOMSTER: Venner la ned blomster i ettermiddag ved ulykkesstedet. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET. Vis mer

Beboere i området forteller at det vanlig at barn leker på brua, der jenta falt uti. De kaster pinner i vannet for å se hvor raskt de forsvinner under brua.

Elva og jernbanen Men beboere forteller også at det er helt klart forbudt for barna deres å oppholde seg ved elva.

- Jeg har advart flere mot å leke der, sier en kvinne til Dagbladet. Barn i Hokksund blir fra tidlig alder advart mot å leke ved elva og jernbanen. - Voksne ville hatt problemer - Ulykkesstedet er det ene av områdene her barn blir advart mot å være og leke, sier flere beboere til Dagbladet.
Vannstanden i elva er mellom 80 cm og en meter over normalen. Selv voksne vil trolig ha problemer med å klare seg i denne strømmen og vannstanden, sier politiets innsatsleder Arne Olsøy Grasbekk  til Dagbladet i ettermiddag.

 FUNNET OMKOMMET:   Den ni år gamle jenta som falt i vannet i Drammenselva i går kveld ble funnet omkommet 60 meter nedenfor der hun falt i vannet. Foto: Joakim Fjeldli.
FUNNET OMKOMMET: Den ni år gamle jenta som falt i vannet i Drammenselva i går kveld ble funnet omkommet 60 meter nedenfor der hun falt i vannet. Foto: Joakim Fjeldli. Vis mer