Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er faktisk bare begynnelsen på vår gjengjeldelse

Jordan lover å straffe IS.

MER HEVN: Jordans utenriksminister Nasser Judeh sier at flyangrepene mot IS torsdag bare er begynnelsen av krigen mot den jihadistiske gruppa. Foto: NTB Scanpix
MER HEVN: Jordans utenriksminister Nasser Judeh sier at flyangrepene mot IS torsdag bare er begynnelsen av krigen mot den jihadistiske gruppa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jordans utenriksminister sier at flyangrepene mot IS torsdag bare er begynnelsen av krigen mot den jihadistiske gruppa.

- Dette er faktisk bare begynnelsen på vår gjengjeldelse, sier utenriksminister Nasser Judeh til CNN.

Han gjorde det klart at Jordan trapper opp og går etter de militante islamistene med «alt vi har», etter IS' groteske likvidering av en jordansk flyger.

Jordans militære opplyste torsdag at flere titall jagerfly var satt inn i bombetokt mot IS i Syria, og at målene rundt Raqqa inkluderte ammunisjonslagre og treningsleirer.

Det er første gang landet går åpent ut og opplyser om angrepene, to dager etter at IS publiserte en video av jagerflygeren som ble brent levende.

Piloten, som kommer fra en innflytelsesrik stamme i det sørlige Jordan, ble tatt til fange da flyet hans styrtet i desember. IS forhandlet med Jordan om å løslate ham i nesten en måned, til tross for at de allerede hadde drept ham.

(NTB)