NORSK INVASJON: Nordmenn sørger i dag for store køer på vei inn i Sverige, hvor nordmenn skal handle og ikke minst feste. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
NORSK INVASJON: Nordmenn sørger i dag for store køer på vei inn i Sverige, hvor nordmenn skal handle og ikke minst feste. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Dette er faktisk en ganske god dag å svenskehandle på

Halvparten så mange svenskehandler på harryturens høytidsdag som ellers i påska.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NORDBY (Dagbladet):  - Det er ikke alltid så lett å få parkeringsplass her, sier Inger Karlsen til Dagbladet.

Hun har nettopp handlet på Nordby-senteret, rett over riksgrensa til Sverige. Skulle en tro de vanlige antakelsene om nordmenn på svenskehandel skjærtorsdag, burde det vært smekkfull parkeringsplass og rift om kyllingfileter og burkbrett. Men skjærtorsdag er faktisk den dårligste handelsdagen for kjøpesenteret vi nordmenn legger igjen mest penger hvert år.

- Onsdag var det omtrent 40 000 her. Skjærtorsdag regner vi med at det kommer ca halvparten, sier senterleder Ståle Løvheim.

Skremt bort - Vi har betraktelig færre familier innom enn vanlig. Det er nok mange som holder seg unna i dag, de er ikke interessert i å se på nordmenn som kjører rundt med rumpa ut av vinduet i Strömstad, sier Løvheim.

- Det spiller også inn at Systembolaget har stengt i dag, sier han.

Inger Karlsen og de andre nordmennene som i dag dro over, måtte sitter i kø i 20-30 minutter over riksgrensa, fordi alle bilene måtte innom kontrollstasjonen på grensa. Men hvis du tåler det, og ikke lar det plage for mye av å se norske ungdommer som tisser i veikanten eller som gir uttrykk for hvor moro de synes det er å kjøre med vinduer og dører åpne, så er det en grei dag å handle på.

Og parkeringsforholdene er som nevnt gode. I 11.30-tida i dag var det enkelt å finne parkeringsplass rett utenfor inngangen.

To arrestert - Jeg veit at det ikke pleier å være så mange her på morgenen uansett. Men det er vanligvis fullt på parkeringsplassen i helgene, så det er litt overraskende at det er så god plass i dag, sier Karlsen, som er fra Moss.

Har du lyst til å handle i Strömstad, er forholdene noe mer kaotiske. Politiet har flere kontroller innfartsveiene, køene er lange og musikken høy.

Allerede i natt ble to personer arrestert, melder NRK. To kristiansandere ble kjørt til arresten i Uddevalla, mistenkt for å ha sparket og laget bulker i 12 biler i Strömstad.

Dagbladet kommer tilbake med mer fra Strömstad.

GOD PLASS: Det var mange ledige parkeringsplasser ved Nordby kjøpesenter i formiddag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GOD PLASS: Det var mange ledige parkeringsplasser ved Nordby kjøpesenter i formiddag. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer