- Dette er falske anklager

Lederen av Oslo Freedom Forum, norsk-venezuelanske Thor Halvorssen, raser over anklagene fra Manifest Analyse - og at de støttes av en fredsforsker fra Prio.

AVVISER ALLE PÅSTANDER: - Oslo Freedom Forum har strenge kriterier for hvordan talerne velges ut. Ingen av dem har tatt til orde for illegal vold og alle må være utøvere av ikke-voldelige politiske handlinger, sier
Thor Halvorssen, leder av arrangørorganisasjonen Human Rights Foundation. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
AVVISER ALLE PÅSTANDER: - Oslo Freedom Forum har strenge kriterier for hvordan talerne velges ut. Ingen av dem har tatt til orde for illegal vold og alle må være utøvere av ikke-voldelige politiske handlinger, sier Thor Halvorssen, leder av arrangørorganisasjonen Human Rights Foundation. Foto: Erlend Aas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STAVANGER (Dagbladet): Ildsjelen bak Oslo Freedom forum raser mot anklagene fra Manifest Analyse, støttet av en forsker fra Fredsforskningsinstituttet Prio, om at talere på dagens konferanse har vært involvert i eller støttet militærkupp i Latin-Amerika.

- Anklagene er falske, skriver Halvorssen i en e-post til Dagbladet.

- Oslo Freedom Forum har strenge kriterier for hvordan talerne velges ut. Ingen av dem har tatt til orde for illegal vold og alle må være utøvere av ikke-voldelige politiske handlinger, skriver Halvorssen, norsk-venezuelaneren som står bak The Human Rights Foundation, som arrangerer Oslo Freedom Forum. 

Utsatt for kidnapping og attentatforsøkPå konferansens hjemmeside er ikke de tre deltakernes rolle i kuppene berørt.

Leopoldo López presenteres utelukkende som politiker og demokratiforkjemper, som har vært utsatt for kidnapping og attentatforsøk og blitt utesteng fra valgdeltakelse under Chavez-regimet. Det vises til at han bl.a. har vunnet en pris fra Transparency International for åpenhet i kommunen han var ordfører i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer