- Dette er fattigdom

Følgende summer skal du ha igjen etter å ha betalt faste utgifter, skriver Aleneforeldre-foreningen. Les nettmøtet!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Viktoria spør hvor fattigdomsgrensen går, og får svar fra Aleneforeldreforeningen i kveldens nettmøte. Svarene leser du lengre ned på siden. Foreningen frykter at barna blir skadelidende når mor eller far har dårlig økonomi.

- For barna er det ekstra vanskelig ettersom fattigdom er blitt synlig, sier leder Janniche Wigdahl.

Håper på makta

<> Mer om Fattig-Norge <>
  • Leder i Foreningen 2 Foreldre, Rune Rækken, fortviler over at samværsforeldre stort sett er utelatt i alle offentlige statistikker.
- Etter at samlivsbrudd har barna krav på kontakt med både mor og far, sier han.Send inn spørsmål til onsdagens nettmøte med Foreningen 2 Foreldre.
  • John Michal Sørensen (38) har kjempet i seks år for sine barns rett til å ha kontakt med ham. En kamp som har kostet utallige krefter og tusenvis av kroner. Når de tre barna i dag kommer for å bo hos sin far, ruller John Michal ut madrassene i sin ettromsleilighet.
Les om pappa på ett rom.
  • De nære stundene mellom mor og datter holder håpet oppe for Nann-Rosita Sigurdsen (26). Lønna strekker ikke til for å gi datteren Isabella den oppveksten hun fortjener.
- De som sier at det ikke finnes fattigdom i Norge, vet ikke hva de snakker om, sier hun oppgitt.Les mer om fattigdommen ingen ser.

I en serie om Fattig-Norge drar Dagbladet fram enkeltskjebnene til de som faller utenfor økonomisk. Wigdahl representerer en stor gruppe av disse - enslige forsørgere. Foreningen kjemper for enslige forsørgeres rettigheter og barnas trygghet. Derfor blir leder Janniche Wigdahl oppgitt når hun får høre Nann-Rositas historie som Dagbladet skrev om i helga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer