- Dette er folk med makt. De burde vi kunne se i korta

Venstres Sveinung Rotevatn mener det er behov for større åpenhet rundt økonomien til medlemmene av kongehuset.

ETTERLYSER BAKKEKONTAKT: Stortingsrepresentant for SV, Torgeir Knag Fylkesnes, mener kronprinsfamiliens luksuriøse vaner kan ødelegge forholdet mellom kongehuset og folket. Foto: CharterWorld/NTB Scanpix
ETTERLYSER BAKKEKONTAKT: Stortingsrepresentant for SV, Torgeir Knag Fylkesnes, mener kronprinsfamiliens luksuriøse vaner kan ødelegge forholdet mellom kongehuset og folket. Foto: CharterWorld/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter at det ble kjent at kronprinsfamilien i sommer ferierte på luksusyachten «Mia-Elise», som ifølge Se og Hør koster over to millioner kroner å leie i uka, har flere reagert på at Slottet ikke vil oppgi hvem som har betalt for oppholdet.

Venstre-politiker Sveinung Rotevatn sier han håper kronprinsparet hadde en fin ferie, men at han ønsker seg større åpenhet rundt økonomien deres, samt økonomien til de andre medlemmene av kongehuset.

- Folk med makt - Jeg har ikke så fryktelig sterke meninger om hva kronprinsparet gjør i ferien sin. Men på prinsipielt grunnlag mener jeg det bør tilstrebes større åpenhet rundt økonomien deres. Det har jeg ment lenge, også når det gjelder formueforvaltningen til kongehuset, sier Rotevatn til Dagbladet.

- Hvorfor mener du det?

- Medlemmene av kongehuset er en del av det offentlige Norge som vi har ganske begrenset innsyn i når det gjelder økonomi, og en av grunnene til at jeg ønsker meg større åpenhet er for å unngå interessekonflikter. Slik er det for blant annet stortingsrepresentanter og medlemmer av regjeringen, og jeg mener i utgangspunktet at tilsvarende bør gjelde hoffet. Dette er mennesker i maktposisjon, og folk med makt bør vi kunne se i korta, sier Rotevatn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer