- Dette er for stusselig, Jonas

Venstre-leder Trine Skei Grande og SV-leder Audun Lysbakken mener Klima-Jonas ikke holder mål.

IKKE IMPONERT: - Det er ingen forskjell på Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre i oljepolitikken, mener Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix.
IKKE IMPONERT: - Det er ingen forskjell på Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre i oljepolitikken, mener Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er veldig bra med fine taler om klima, men det som trengs er tiltak og tøffe prioriteringer. Dette er for stusselig, Jonas, sier Venstre-leder Trine Skei Grande.

Ingen bremser på Den nye Ap-lederen Jonas Gahr Støre vil pusse opp partiets klimaprofil, og forteller i Dagbladet i dag om sine klimaplaner. Støre vil bygge infrastruktur for elbiler, plusshus, og sykkelstier, og samarbeide med industrien om ny teknologi, men vil ikke droppe oljesand i Canada, senke oljetempoet på sokkelen, frede iskanten, Lofoten, Vesterålen eller trekke oljefondet ut av all fossilvirksomhet.

Trine Skei Grande og SV-leder Audun Lysbakken synes ikke det er mye til klimaprofil.

- Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre er helt like. Jeg ser ikke at det er noen endring, sier Venstre-lederen.

- Det han ikke har skjønt, er at det var klimapolitikken som brakte oss borgerlige sammen. Jeg fikk til mer med Erna Solberg i klimaforliket enn de rødgrønne klarte å levere på åtte år, og i siste runde også med Siv Jensen. Det var da jeg fikk øynene opp for Erna Solberg som sjef. Støre tror visst han kan redde klimaet med bare å trekke oljefondet ut av kull, men det utgjør bare 0,04 prosent av oljefondet, påpeker Grande.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer