- Dette er forbrytelse på tape

Anti-Clinton-video hevder Bill og Hillary er skyldige i valgkampfusk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den siste uka er «Hillary usensurert» blitt sett av 350000 på YouTube og har gitt 1,4 millioner treff på søkemotoren Google, melder nyhetsbyrået AP.

Den 13 minutter lange filmtraileren er laget av Peter Paul, Hollywood-impresario og en av de som stod bak Spider Man. I august 2000 arrangerte han og forretningspartneren Stan Lee en kjendisgalla i Hollywood. Formålet var å samle inn penger til Hillary Clintons valgkamp for å bli senator.

På det stjernespekkede arrangementet, som anslås å ha kostet 500 000 amerikanske dollar, deltok blant annet Brad Pitt, Tony Braxton, Diana Ross, og Cher.

Men så ble samarbeidet mellom Paul og Clinton brutt, og i etterkant har Peter Paul saksøkt det mektige Clinton-paret fordi arrangementet angivelig kom i stand under løfte om at Bill Clinton skulle gå inn i selskapet Stan Lee Media etter at han forlot Det hvite hus. Slik gikk det ikke.

Vel så interessant er det kanskje at videoen også viser en telefonsamtale som beviser at Hillary Clinton gjør seg skyldig i valgkampfusk, mener filmskaperen.

- Hillary var direkte involvert

Det er en komplisert sak som etter planen skulle gått for retten i mars i år. Saken ble utsatt på grunn av striden om Hillary Clintons rolle i saken.

Tidligere denne måneden ble anken fra saksøkerne avvist av en domstol i California. Retten opprettholdt avgjørelsen fra en lavere rettsinnstans om at Hillary Clinton ikke kan saksøkes for det som skjedde i forbindelse med Hollywood-arrangementet i 2000.

Videoen «Hillary usensurert» som er en forsmak på en times lang dokumentar, tilsier noe annet, mener Paul. Der vises et klipp av Hillary Clinton når hun ringer for å takke for arrangeringen av kjendisgallaen. Det i seg selv kan være brudd på de føderale valgkampreglene.

- Hun ringte meg på kontoret i juli 2000 og jeg startet videokameraet for å filme samtalen med meg og mine medarbeidere, forteller Peter Paul til kameraet.

På telefonen høres en glad og oppstemt Hillary Clinton.

- Hva enn du driver med, er det greit at jeg takker deg? sier den blivende senatoren.

- Jeg er veldig takknemlig. Det høres ut som at det skal bli et flott arrangement. Jeg vil gjerne ringe og fortelle deg hvor mye dette betyr for meg og for presidenten, sier Hillary Clinton i løpet av den fem minutter lange videosnutten.

Dette viser at Hillary Clinton har et personlig engasjement og personlig kunnskap om pengeinnsamlingen og arrangementet. Dette er stikk i strid med det som er blitt sagt i retten til nå.

I telefonsamtalen fra 2000 skal Hillary Clinton også ha diskutert Chers opptreden på Hollywood-gallaen. Det har hun bare lov til dersom Chers bidrag er verdt under 2000 dollar.

Det at hun som kandidat er personlig engasjert i en pengeinnsamlingsaksjon som overstiger 25000 dollar i løpet av et kalenderår kan føre til fem års fengsel, ifølge den føderale valgkommisjonen.

- Dette er forbrytelse på tape, sier en av kommentatorene i videoen.

Domstolen i California hevder opptaket av telefonsamtalen ikke er bevis nok til at Hillary kan stilles for retten. Paul har sagt at han vurderer å ta anken til høyesterett i California.

- En profesjonell løgner

En som imidlertid ble stilt for retten var David Rosen, han som var ansvarlig for pengeinnsamling under Hillary Clintons valgkamp i 2000. I mai 2005 stod han tiltalt for å ha underrapportert hvor mye penger som kom ut av galla-arrangementet til herr og fru Clinton.

Rosen rapporterte til valgkommisjonen at det ble samlet inn 400000 dollar. Påtalemyndigheten mente at det i virkeligheten ble samlet inn 1,1 millioner amerikanske dollar, ifølge The New York Times .

Rosen ble senere frikjent for anklagene som kunne gitt ham ti års fengsel.

Peter Paul derimot avventer dommen for en aksjesvindelsak fra 2005. Saken omhandler Stan Lee Media, selskapet han ville at Bill Clinton skulle gå inn i etter at presidentperioden var over. På 70-tallet ble Paul dømt for besittelse av kokain og for svindelforsøk i tilknytning til den cubanske regjeringen under Fidel Castro.

Bill og Hillary Clinton avviser anklagene fra Paul og mener han er en løgner.

- Peter Paul er en profesjonell løgner som har fire separate dommer på seg. To av dem for svindel. Hans video er en serie av sju år gamle anklager mot senator Clinton som allerede er avvist av domstolen i California, justisdepartementet, den føderale valgkommisjonen og Senatets etiske komite, heter det i en pressemelding fra The Clinton campaign.

Til å lage «Hillary usensurert» har Peter Paul blant annet fått hjelp fra to tekniske produsenter som var med å lage nettsida Swift Boat for Veterans for Truth. Den var del av en svertekampanje mot demokratenes presidentkandidat John Kerry i 2004.

I filmen bidrar også David Schippers, en av de som var med på å stille Bill Clinton for riksrett i 1998.

Avslutningsvis i den 13 minutter lange traileren sier Peter Paul:

- Folk vil endelig innse hvilken trussel Hillary Clinton utgjør for dette landet og resten av verden.