Dette er forbudt på Sunnmøre

Nyttårsballet ved ungdomsskolen på Sunnmøre ble en nedtur for enkelte. Ledelsen satte ned foten for pardans.

TUNGA PÅ SNEI:  Slik skal det IKKE gjøres når ungdomsskole-elevene har nyttårsball. Skal man gjøre som Alexander Rydbak, må man enten danse alene eller ta fele som partner. FOTO: Scanpix
TUNGA PÅ SNEI: Slik skal det IKKE gjøres når ungdomsskole-elevene har nyttårsball. Skal man gjøre som Alexander Rydbak, må man enten danse alene eller ta fele som partner. FOTO: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag kveld arrangerte elevrådet ved Møre barne- og ungdomsskole nyttårsball.

Instruksen fra skolens ledelse var klar:

- Pardans er forbudt.

Skolens rektor, Arve Fiskerstrand mener forbudet er på sin plass. Pardans faller ikke naturlig for hans elever.

- Skolen står for en tradisjon hvor pardans ikke har vært naturlig, sier han til Dagbladet.

Rektor Fiskerstrand utdyper dette på følgende mate:

- Ved et arrangement som dette, vil pardans virke ekskluderende på enkelte elever. Skolen er stolte av at vi tør å ha et alternativt opplegg. Så dette er noe vi tar sjansen på, sier han.

Skolen som drives av Sunnmøre Indremisjon har 107 elever fra første til tiende klasse. Rektor sier at pardansforbudet ikke er noe forbud mot dans, tvert imot.

- Skolen har dans på opplæringsplanen og er positive til dansing. Vi ser ikke på dans som synd, men noe naturlig som er gitt oss i gave fra Gud, sier han.

Eleven fikk danse så mye de ville fredags kveld, så lenge de unngikk det skolen kaller pardans. Flere elever var ikke helt sikre på når en dans gikk fra solodans til pardans. Til Dagbladet forklarer rektoren hva pardans er.

- Det er når noen danser sammen som et par, sier han.

Det finnes elever som støtter ledelsens avgjørelse.

- Jeg mener det går helt fint, dessuten er det kjedelig med pardans, sier Arne Meier elev ved tiendeklassen til lokalavisa Sunnmørsposten.

Ifølge Sunnmørsposten har det vært frustrasjon blant enkelte fordi de ikke fikk danse slik de selv ønsker.

SÅNN SKAL DET DANSES: Danser du derimot pyntelig og pent som en ensom svale, er dansen både positiv og populær ved Møre barne-og ungdommskole. FOTO: Michael Sjöberg.
SÅNN SKAL DET DANSES: Danser du derimot pyntelig og pent som en ensom svale, er dansen både positiv og populær ved Møre barne-og ungdommskole. FOTO: Michael Sjöberg. Vis mer