- Dette er forferdelig tragisk

CargoNet eier godsvognene som løp løpsk, og kommer med sterk beklagelse til ofre og pårørende.

STORE ØDELEGGELSER: Hovedredningssentralen var kjapt på plass med rednignsbåter. Politi, ambulanse og brannmenn leter fortsatt etter én savnet person etter ulykken. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN
STORE ØDELEGGELSER: Hovedredningssentralen var kjapt på plass med rednignsbåter. Politi, ambulanse og brannmenn leter fortsatt etter én savnet person etter ulykken. FOTO: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||• Les alt om togulykken på Sjursøya her

(Dagbladet): Tre personer ble drept og fire personer ble alvorlig skadet da 16 godsvogner braste inn i et bygg ved Sydhavna i Oslo. I tillegg er én pers) on savnet.

Det er firmaet CargoNet som eier godsvognene, som var tomme da ulykken inntraff.

- Dette er forferdelig tragisk. Vi sender vår dypeste medfølelse til de involverte, sier Bjarne I. Wist, direktør for strategi og informasjon til Dagbladet.

Ulykken skal granskesForeløpig vet ikke Cargonet hvordan vognene kunne løsne. De samarbeider med politi og Havarikommisjonen for å få gransket dette.

- Vi skal gjennomgå våre rutiner og finne ut hva som har skjedd. Vanligvis har vi rutiner som sikrer at vogner skal festes skikkelig, forteller Wist.

16 vogner har rullet uten lokomotiv fra Alnabru til Sjursøya.

- Vognene stod parkert i påvente av å skulle bli brukt senere i dag. De brukes vanligvis til å flytte semitrailere, forteller Bjarne Wist.

Foreløpig vet han ikke hvilke togskinner vognene har kjørt på, og om disse togskinnene vanligvis brukes til annen togtrafikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer