- Dette er forferdelig tungt

Gårsdagens tragiske ulykke er den fjerde på et halvt år som rammer Universitetet i Tromsø.

TUNG DAG: Det var helt stille utenfor avdeling for lærerutdanning ved Universitetet i Tromsø i går ettermiddag, der flagget vaiet på halv stang den første soldagen. Nok en gang har universitetet mistet en student på tragisk vis. Foto: Kaja Baardsen
TUNG DAG: Det var helt stille utenfor avdeling for lærerutdanning ved Universitetet i Tromsø i går ettermiddag, der flagget vaiet på halv stang den første soldagen. Nok en gang har universitetet mistet en student på tragisk vis. Foto: Kaja BaardsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||TROMSØ (Dagbladet): Den 23 år gamle mannen som torsdag ettermiddag ble funnet omkommet i fjellet i Hollenderen utenfor Tromsø var lærerstudent ved Universitetet i Tromsø.

Det samme var Kristin Kjelstrup som ble skutt og drept av sin ekskjæreste utenfor Slettaelva skole på Kvaløya i januar. Tromsøkvinnen hadde utplassering fra skolen da hun ble drept. Hun gikk i første klasse på avdeling for lærerutdanning.

Den omkomne 23-åringen, som opprinnelig kommer fra Ski utenfor Oslo, var straks ferdig med andreåret på samme utdanning.

Tre tragedier
I februar i år omkom en 23 år gammel kvinne som studerte farmasi i Tromsø i et snøskred i Tromsdalen.

I mars i år ble ekteparet Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) drept sammen med Olsens mor, hjemme i sin egen bolig i Tromsdalen. Begge var tilknyttet havbruksforskningsmiljøet som også er tilknyttet Universitetet i Tromsø.

- Vi  har hatt for mange tragedier i det siste. En av attraksjonene ved Universitetet i Tromsø  er at det ligger i omgivelser som tiltrekker ungdom og voksne fra hele verden som ønsker seg et aktivt friluftsliv i uberørt natur. Nå har dette igjen rammet oss på en tragisk måte, og det synes jeg er forferdelig tungt, sier rektor ved Universitetet i Tromsø, Jarle Aarbakke, til Dagbladet.

I går ettermiddag vaiet flagget på halv stang utenfor den gamlelærerskolen på Mellomvegen i Tromsø. Inne var det lukket og låst, og ingen studenter var å se. På et halvt år er to av studentene borte, drept og omkommet på tragisk vis.

- Våre studenter har taklet de andre tragiske hendelsene på en imponerende måte. De har tatt vare på hverandre, og det er det viktigste vi kan gjøre i en slik situasjon, sier Aarbakke.

Tenker på de pårørende
Han var selv på møte i Oslo da han fikk beskjed om at nok en av hans studenter var død.

- Mine tanker går først og fremst til de pårørende og etterlatte, men også til venner, medstudenter og ansatte som nok en gang er berørt, sier Aarbakke.

I samarbeid med kommunens kriseteam ble det raskt satt ned en beredskapsgruppe som tok hånd av de som måtte ønske og trenge profesjonell hjelp. I morgen klokka 12.00 blir det arrangert minnestund på Universitetet.

- Under de andre tragediene ble beredskapsgruppen benyttet av svært mange, og vi så at det var svært nyttig, sier Aarbakke.

Kommuneoverlege Trond Brattland sier til Dagbladet at de tidlig satte i verk tiltak for å hjelpe de berørte.

- De pårørende befinner seg ikke i Tromsø, men får profesjonell hjelp i sin hjemkommune. Vi prøver å ta vare på alle andre som er involvert, blant annet klatregruppa, sier Brattland.

OMKOM ETTER FJELLTUR: Et Sea King redningshelikopter fra Bodø lokaliserte torsdag formiddag brødreparet som omkom etter å ha besteget fjelltoppen Hollenderen på Kvaløya utenfor Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX
OMKOM ETTER FJELLTUR: Et Sea King redningshelikopter fra Bodø lokaliserte torsdag formiddag brødreparet som omkom etter å ha besteget fjelltoppen Hollenderen på Kvaløya utenfor Tromsø. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX Vis mer