Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette er forferdelig

Dressmann-gründer Frank Varner finner nesten ikke ord for hva som har skjedd i en av hans kjøpesentre i Latvias hovedstad Riga.- Dette er forferdelig og veldig kjedelig, sier Varner til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frank Varner eier 25 prosent av Centrs kjøpesenteret i Riga, og Varner Gruppen har flere butikker i senteret. Blant annet en Dressmann- og en Cubus-forretning.

Hagen ringte personlig

- Stein Erik Hagen ringte meg personlig for å informere om ulykken. Alt jeg vet om den har jeg fått vite av han, sier Frank Varner til Dagbladet.no.

Den første telefonen fra Rimi-eieren kom rundt klokka 18.00. Han ringte igjen en time senere. I kveld holder familien Varner seg oppdatert om hendelsen gjennom fjernsyn og radio.

- Hagen har fortalt meg at han har samlet sine nærmeste medarbeidere etter eksplosjonen i dag, sier Frank Varner.

Reiser du til Riga etter det som har skjedd?

- Kanskje, jeg skal tenke på det i løpet av kvelden og morgendagen.

Kjenner du til om det er rettet noen bombetrusler mot senteret i Riga?

- Nei, det kjenner jeg ikke til, sier Varner.

Investert en milliard

Varner har investert mellom 600-700 millioner kroner i to kjøpesentre i Riga. I ettermiddag ble et av dem sprengt av en eller flere ukjente personer. Hvis man legger til investeringene som er gjort i de mange Dressmann- og Cubus-forretningene i Latvia, nærmer beløpet seg bortimot en milliard kroner.

- Jeg har lagt ned veldig mye arbeid med å få igang driften i Latvia. Derfor er dette veldig forferdelig og kjedelig, sier Frank Varner. Hans sønn Petter Varner driver Varner Gruppens Dressmannkjede. Han er på reise fra Hong Kong og kommer til Oslo i kveld.

- Etter planen skal jeg ha et styremøte med noen latviere i morgen om noen hotellplaner i Latvia. Det er pussig at dette skulle skje samtidig med dette møtet, sier Varner.

FORRETNINGSPARTNERE: Stein Erik Hagen (t.v) og Frank Varner samarbeider i Riga.